Adıyaman Gölbaşı İlçe Devlet Hastanesine Yeni Endoskopi Cihazı Alındı

Gölbaşı İlçe Devlet Hastanesine Yeni Endoskopi Cihazı Alındı

12.12.2016 - 15:32 | Son Güncellenme:

.

Gölbaşı İlçe Devlet Hastanesine Yeni Endoskopi Cihazı Alındı

Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Gölbaşı İlçe Hastanesine HD kalitede görüntüleme yapan yeni endoskopi cihazı alındı.
Yeni alınan cihazlar ve hastanedeki hizmetler ile ilgili bilgi veren Gölbaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selim Kuşağlı, “Halkımıza imkanlarımız ölçüsünde her zaman en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Buna yönelik günümüz teknolojilerine uygun, modern tıbbi cihazları hastanemize kazandırmak için gayret ediyoruz. Hastanemize yeni cihazlar kazandırmaya devam edeceğiz. Yeni endoskopi cihazı, en ince ayrıntıya kadar görüntü verebiliyor. Uzman doktorlarımız tarafından muayene edildikten sonra uygun görülen hastalar endoskopi ünitesinde aldıkları randevu ile hizmet alabilecek. Yemek borusu, mide ve ince bağırsağın bir bölümünün incelenmesi, mideye beslenme tüpü yerleştirilmesi bu cihazla yapılmaktadır. Hastaya bu muayene, ağızdan küçük çaplı ucunda parlak ışığı olan, uzun ve bükülebilir bir tüpün yutturulması ile gerçekleştirilir. Tüpten aşağıya doğru bakarak herhangi bir hastalığın olup olmadığı araştırılır. Gerekli durumlarda laboratuvar analizleri için küçük doku örnekleri alınır. Bizler hastalarımızın sağlık sorunlarının, ilçe dışına gitmek zorunda kalmadan ikamet ettikleri yerde giderilebilmesi için çalışıyoruz. Bu sebeple öncelikle hekim kadrosunun arttırılması yönünde çalışmalarımız hızlandırdık. Aynı zamanda da ekipman yönünden de hastanemizi güçlendirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Gölbaşı Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Cihangir Ulubey ise yapmış olduğu konuşmada, “Bazı organların ve vücut boşluklarının, ucunda kamera olan 8-12 milimetre çapındaki kıvrılabilen özel aletlerle bakılarak incelenmesine ve gerekirse tedavi edilmesine olarak sağlayan işleme endoskopi denir. Eğer yemek borusu, mide, onikiparmak bağırsağı incelenecekse bu işleme, “Özofago-gastro-duodenoskopi”, kalın bağırsak incelenecekse “kolonoskopi” denir. Ancak endoskopi deyince genel olarak mide incelemesi akla gelmektedir.
Endoskopi yutma güçlüğü, ağrılı yutma, yutarken takılma hissi, ilaç tedavisi ile geçmeyen mide ekşimesi, yanma ve şişkinlik, dirençli kansızlık, kilo kaybı, ağza acı su gelesi gibi durumlarda yapılmaktadır. Kolonoskopi ise makattan kanaması olan veya dışkısında gizli kan saptananlarda, uzun süreli ishali olanlarda, demir eksikliğine bağlı kansızlığın nedenlerinin araştırılmasında, hiçbir şikayeti olmasa dahi 50 yaş ve üzerindeki herkese barsak kanserinin erken tanısı için tarama amaçlı yapılabilmektedir” diye konuştu.