Gündem ‘Gölet projesi’nde çalışmalar tartışmalar arasında sürüyor

‘Gölet projesi’nde çalışmalar tartışmalar arasında sürüyor

13.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın Başakşehir Belediye başkanlığı dönemde 103 milyon TL’ye bir inşaat firmasına ihale edilen Bahçeşehir göletindeki alanda inşaat çalışmaları devam ediyor.

‘Gölet projesi’nde çalışmalar tartışmalar arasında sürüyor

Mülkiyeti Başakşehir Belediyesi’ne ait alanda belediye meclisi tarafından alınan kararla başlatılan çalışmalara, CHP’li Meclis üyelerinin açtığı dava sonucunda Danıştay 8. Daire Başkanlığı tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Ancak yürütmeyi durdurma kararı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından durduruldu. Projeye ilişkin itiraz ve tartışmalar sürerken gölet bölgesinde imara açılan alanda yapılar kısa sürede yükselmeye başladı.
CHP’li meclis üyeleri Danıştay’ın kararına rağmen çalışmaların hukuksuz şekilde devam ettiğini öne sürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinin CHP’li üyesi Abdulhadi Akmugan, “Bize göre, bu makinelerin acilen durması lazım. Daha üst bir mahkeme yok. Çalışmalar devam ederse, belediyemiz çok büyük bir tazminatla karşı karşıya kalacak” dedi.
‘Kanunsuzluk var’
İBB CHP Meclis Üyesi Nadir Ataman ise “Burada bir kanunsuzluk var. Acilen ilçe belediyesi tarafından buranın mühürlenmesi gerekiyor” diye konuştu.
Başakşehir Belediyesi yetkilileri de yaptığı açıklamada gölet projesi ile ilgili inşaat çalışmalarının hukuka aykırı olmadığını savunarak çalışmalara devam edileceğini belirtti.