Teknoloji Google, Android Messages web sürümünü yayınladı

Google, Android Messages web sürümünü yayınladı

19.06.2018 - 10:28 | Son Güncellenme:

Android Messages web sürümü sonunda yayınlandı. Bundan böyle Android Messages uygulamasıyla web üzerinden SMS, MMS ya da Zengin İletişim Servisleri (RCS) protokolü ile iletiler gönderilip alınabilecek.

Google, Android Messages web sürümünü yayınladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google’ın Android Mesajlar uygulamasını, Apple’ın iMessage uygulaması gibi platformlar ve cihazlar arası kullanılabilen bir mesaj uygulamasına dönüştürmek istediği zaten biliniyordu. Hatta Android Mesajlar uygulamasıyla web tarayıcılaradan SMS ya da Zengin İletişim Servisleri (RCS) protokolü ile iletiler gönderip alınabileceği söyleniyordu ki bu artık gerçek. Android Messages web servisi kullanıma açıldıç

Google'ın Allo mesajlaşma servisine benzer mantıkta çalışan serviste kullanıcılar, Android Messages web sitesini ziyaret ederek eşsiz QR kodu oluşturuyor. Daha sonra bu kodu telefonlarının kamerasıyla taratarak telefonlarındaki Messages uygulamasını eşleştiriyorlar. Sistem, iMessage’ın Mac, iPad ve iPhone cihazları arasında kullanılması ile benzer şekilde çalışıyor.

Haberin Devamı

Android Messages'ta GIF araması da yapılabiliyor. Sol tarafraki '+' düğmesine basarak buna erişebilirsiniz. Böylece, sohbetlerinizde GIF kullanabilirsiniz.

Bunun dışında Google size göndereceğiniz 2FA güvenlik kodlarını metin iletisi aracılığıyla kopyalayıp yapıştırmanızı kolaylaştırıyor. Google, en son güncellemeyle birlikte, şifreyi doğrudan tek dokunuşla mesaja kopyalayabileceksiniz, daha sonra gitmesi gereken yere yapıştırabilirsiniz.

Android Messages web, Chrome, Firefox, Safari ve Microsoft Edge gibi internet tarayıcıları tarafından destekleniyor.