Teknoloji Google Çalışanlarından Protesto

Google Çalışanlarından Protesto

20.06.2016 - 15:30 | Son Güncellenme:

Bugün 800’den fazla kadın Google çalışanı bir araya gelerek seksizme karşı bir protesto başlattı ve iş unvanlarına Lady kelimesini ekledi.

Google Çalışanlarından Protesto

Alphabet’in kar ortakları toplantısında bir yatırımcı baş finansal yönetici Ruth Porat’u Lady CFO şeklinde belirtirken diğer taraftan Alphabet şirket gelişimi başkan yardımcısı David Drummond’ı Mr. Drummond diye belirtti.

Haberin Devamı
Şirket İçinde Hızla Yayıldı

Ruth bu yatırımcının sorusunu o esnada cevapladı ancak şikayetini hem o anda hem de daha sonra online olarak dile getirdi. Bunun üzerine diğer şirket çalışanları da Perşembe ve Cuma günlerini Lady günü ilan etti. Fikir ise Google’ın kadınlar için lider gelişim programı bölümünden gönderilen e-posta ile yayınlandı. Bir çalışan şirkette çalışan bütün kadınların unvanlarının önüne Lady getirmesi fikrini yaydı. Buradan sonra ise sistem mühendisi artık lady sistem mühendisi oldu. Şirketin Lady partner operasyonları yöneticisi Meg Mason bu hareketin eğlenceli ve çalışanların birbirlerine olan desteğini ve cinsiyet eşitliğini göstermenin Google yolu olduğunu açıkladı. Fikrin yayılması için katılımcılar bir de bu gün için logo tasarladı.

Haberin Devamı

Özellikle teknoloji sektöründe yer alan büyük firmalarda hem cinsiyet hem de etnik eşitsizlik bulunuyor. Örneğin Google çalışanlarının %70’i erkek ve %60’ı beyaz. Diğer teknoloji firmalarında da bu istatistikler birbirine yakın. Diğer taraftan erkeklerin kazandığı her 1 dolar karşılığında kadınlar 0.79 dolar kazanıyor. Unvanın başına Lady ekleyen Anya Estrov, Ruth gibi ilham verici kadın liderlerle çalışmanın harika bir şey olduğunu dile getirdi. Başına Lady unvanı ekleyen isimlerin arasında YouTube’un CEO’su, Maps’in başkan yardımcısı, uluslararası marketing bölümü başkan yardımcısı da yer alıyor.