Teknoloji Google Chrome'a kullanıcı dostu yeni bir özellik eklendi

Google Chrome'a kullanıcı dostu yeni bir özellik eklendi

12.04.2017 - 12:05 | Son Güncellenme:

Google, Chrome'un mobil uygulaması için kullanıcı dostu yeni bir özellik getirdi. "Scroll Anchoring" ya da "Sayfa Sabitleme" olarak çevirebileceğimiz özellikle yükleme ekranında sürekli farklı yerlere giden ekranı sabitlenecek.

Google Chromea kullanıcı dostu yeni bir özellik eklendi

Google, özellikle makale tarzı uzun yazılar okumayı seven kullanıcıların yaşadığı sayfa yükleme sorununa çözüm bulmaya çalışıyor. Kullanıcılar web sayfasında bir yazıyı okumaya başladığınızda sayfayı yüklemek için sürekli içerikler ekleniyor bu da sayfanın bir alanda sabit kalmamasını sağlıyordu. Google bunu çözmek için Scroll Anchoring" ya da "Sayfa Sabitleme” sistemini getirdi.

Haberin Devamı

Bu sorun genellikle yavaş yükleme sürelerinden ortaya çıkıyor. Metin bir sayfada gösterilecek ilk şey olduğu için resimlerin yüklenmesi daha uzun sürüyor. Bu yüzden de web sayfası bug'a giriyor ve sizi makalenin en başına atabiliyor.

Sistem, sayfanın içeriğini ekrana kilitliyor ve böylece her şey yüklenirken içeriğin ekranın her yerine atlamasını engelliyor. Aslında bu özellik bir süredir bulunuyor ancak yalnızca #enable-scroll-anchoring ile aktif edilebiliyordu. Chrome 56 sürümü ile birlikte bu özellik varsayılan oldu.