Teknoloji Google Chrome’a VR Yeniliği Getirdi

Google Chrome’a VR Yeniliği Getirdi

01.07.2016 - 14:13 | Son Güncellenme:

Arama devi Google bütün internetin sanal gerçeklik ara yüzü ile gezilebilir olmasını istiyor ve Chrome’un mobil versiyonu üzerinde çalışıyor.

Google Chrome’a VR Yeniliği Getirdi

Google tarafından internet tarayıcısı Chrome’un Android versiyonunun son beta ve geliştirici sürümlerine açık kaynak kodlu WebVR standartı desteği getirildi. Bu geliştirici versiyonun da bir de VR Shell özelliği bulunuyor. Gelecekte bu özellik sayesinde mobil cihazların kullanıldığı başlıklar ile WebVR kullanılarak herhangi bir internet sitesinde gezilebilecek.

Haberin Devamı

WebVR bir JavasScript uygulama programlama ara yüzü. Yani API. Bu API ile beraber sanal gerçekliğe hazır internet siteleri geliştirilebiliyor. Bugüne kadar ki en büyük problem internette bunu destekleyen kimsenin olmamasıydı. WebVR destekli siteler siz sanal gerçeklik başlığınızı çıkardığınız anda normal internet sitelerine dönüşüyor. Google’ın Chrome için geliştirdiği yeni VR Shell teknolojisi ile 360 derece açıyla sanal ortamda gezilebilen siteler artacak. Samsung’un şu an için buna geçici bir çözümü bulunuyor. Koreli devin Gear VR başlıklarında Android için Chrome’ın genişletilmiş bir versiyonu bulunuyor.

Henüz Geliştiriliyor

VR Shell seçeneği şu an tamamen fonksiyonel bir şekilde çalışmıyor. Google tarafından geliştirilen Daydream platformu kullanıma açıldığında sanal gerçeklik destekli Chrome kullanmak oldukça keyif verici bir şey olacak. Teknoloji devi geçtiğimiz mayıs ayında düzenlediği I/O geliştirici konferansında Cardboard’un yerini alacak olan Daydream platformunu tanıtmıştı. Bu platform daha üst seviye bir sanal gerçeklik deneyimi sunabilmek için yazılımı ve donanımı ahenkli bir şekilde kullanıyor.

Yazarlar