Teknoloji Google Chrome, ağır internet sayfalarında sizi uyaracak

Google Chrome, ağır internet sayfalarında sizi uyaracak

18.07.2018 - 11:09 | Son Güncellenme:

Google, Chrome Web deneyimini geliştirmeyi sürdürüyor. Chrome tarayıcıya "Ağır Sayfaları Tespit Etme" ile "Yeni İndirme Konsolu" adlı iki yeni özellik geliyor.

Google Chrome, ağır internet sayfalarında sizi uyaracak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google, yeni özellikler ekleyerek Chrome tarayıcısının kullanıcı deneyimini geliştirmeye çalışıyor. Google, Ağır Sayfaları Tespit Etme ve İndirme Konsolu olarak bilinen, veri harcamalarınızı kontrol etmenize ve indirilen dosyalarınızı daha iyi yönetmenize yardımcı olacak iki özellik üzerinde çalışıyor.

Yavaş internet bağlantısı nedeniyle cihazlarının başında sinir krizleri geçiren birçok kullanıcı olduğunu biliyoruz. Google Chrome, bu konuya bir çözüm getirebilmek amacıyla Mac OS, Windows, Android, Chrome OS ve Linux'deki Chrome Canary uygulamalarında "Ağır Sayfa Sınırı" özelliğini test ediyor.

Google Chrome, ağır internet sayfalarında sizi uyaracak

Ağır Sayfa Sınırı

Bu özellik, Chrome ile gezinirken verileri 1MB’dan daha az miktarda gönderen web sitelerini tespit ederek kullanıcıya bildiriyor. Yüklemeye çalıştığınız web sitesinin çok ağır olduğunu ve ardından yüklemeyi durdurma seçenekleri sunacağını belirten bir bildirim göreceksiniz.

Haberin Devamı

Bu özellik varsayılan olarak Canary yapısında etkinleştirildi. İki seçeneğiniz vardır. Birincisi sadece yüksek veri kullanımı konusunda sizi uyarırken, ikincisi veri kullanımını 1MB eşik değerinde tutuyor. Bu, şu anda yarı pişmiş olan yeni bir özellik gibi görünüyor.

Google Chrome, ağır internet sayfalarında sizi uyaracak

İndirme Ana Sayfası

Google ayrıca, Chrome tarayıcısında indirme özelliğini iyileştirmek için çalışıyor. Chromium Gerrit'teki en son etkinliğe göre, Android'deki Google Chrome, kullanıcılara dosyaları yeniden adlandırma ve hedef klasörü seçme olanağı sunmaya çalışıyor.

XDA Developers kullanıcıları tarafından tespit edilen bu özellik, Android'de Chrome Canary'de mevcut. Tarayıcınız, varsayılan olarak “İndirilenler” klasöründeki tüm dosyaları otomatik olarak indirip kaydediyor.

Chrome Canary'de bir şey indirmeye başladığınızda, artık dosyayı yeniden adlandırmak için pop-up görüyorsunuz. Daha sonra dosyayı kaydetmek istediğiniz yeri seçin.

Bu özelliklerin ikisi de şu anda geliştiriciler tarafındna test edilmekte olup, tüm kullanıcıların kararlı yapılarla ne zaman buluşacağı belli değil. O zamana kadar, bu yeni özellikleri denemek için Chrome Canary'i yükleyebilirsiniz.