Teknoloji Google cihazları Wi-Fi sistemlerini çökertiyor

Google cihazları Wi-Fi sistemlerini çökertiyor

18.01.2018 - 10:35 | Son Güncellenme:

Tuhaf bir aksaklık, Google donanım cihazlarının uyku modunda kalmasına ve ardından Wi-Fi ağlarının veriyle aşırı yüklenmesine neden oluyor.

Google cihazları Wi-Fi sistemlerini çökertiyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Chromecast ve Google Home akıllı hoparlörleri gibi Google yayıncılık cihazları, Ekim 2017’den beri evlerin W-iFi sistemlerinin aşırı yüklenmesine ve kapanmasına sebep oluyor. Bazı cihaz kullanıcıları kısa bir süre önce Wi-Fi ağı sorunlarıyla karşılaştığını bildirdi ve birkaç teknoloji blogu kullanıcıların Google’ı suçlaması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde TP-Link adındaki bir ağ yayın cihazı üreticisi paylaştığı blog yazısında, yönlendiricilerinin Google’ın yayın özelliğini kullanan Google cihazlarından etkilendiğini doğruladı. Ve aynı sıkıntıyı diğer Wi-Fi cihazı üreticilerininde yaşadığını belirtti. Şirket, aksaklığı bir Wi-Fi ağının geçici olarak tepkisiz kalmasına veya ağa bağlı diğer cihazlardan bağlantısının kesilmesine neden olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Durumdan Linksys, Asus, Netgear ve Synology dahil olmak üzere diğer şirketlerin Wi-Fi yönlendiricileri de etkileniyor.

Sorunun Google donanımındaki bir kusurdan kaynaklanıp kaynaklanmadığı veya daha geniş bir yazılım sorununun sonucu olup olmadığı belli değil.

Ancak bu sorunlar, donanım cihazlar konusunda çok fazla tecrübesi olmayan ve Samsung ve Apple gibi tecrübeli şirketlerle yarışan Google için donanım pazarına girme çabalarına son darbe olacakmış gibi duruyor.