Teknoloji Google’da İftar Vakti

Google’da İftar Vakti

01.07.2014 - 12:11 | Son Güncellenme:

2014 bizlere teknoloji ile ne kadar iç içe yaşamaya alıştığımızı gösteren bir yıl oldu.

Google’da İftar Vakti

Uçan kuş , kaçan gol derken her şeyi paylaşır ve işin ilginç tarafı aradığımız doğru bilgiyi de bu mecrada arar olduk.

Haberin Devamı

Konu arama olunca akla ilk gelen isim olan Google yine önemli olayları atlamayarak Google Ramazan servisini kullanıcılarına sundu. Geçtiğimiz günlerde Yandex’in ramazana özel sunduğu ve içerisinde ayet ve surelerin de yer aldığı servisini kullananların sayısı her geçen gün artarken Google duyurduğu Ramazan sayfası ile imsakiye takvimini unutturacağa benziyor.

Eskiden Ramazan’ın gelişi ile evlerimizin duvarını süsleyen imsakiye takvimi artık Google’ın sayfasını süslüyor. Google’ın ramazan için oluşturduğu bu sayfada ise imsakiye takviminin yanında ramazana özel yemek önerileri de bulunuyor.

Google’ın Ramazan sayfasında dikkat çeken özellik ise İftar vakti ifadesi yerine gün batımı teriminin kullanılmış olması. Başka bir deyişle Google’ın Ramazan sayfasındaki saat gün batımına göre ayarlandığı için orucunuzu bozduğunuzda olması gerekenden 10 dakika önce orucunuzu açmış oluyorsunuz. İlk bakışta birçok kişinin tereddüt ettiği bu nokta Google’ın Ramazan servisine eleştirilerin yapılmasına sebep oldu.

Haberin Devamı

Google+ üzerinden paylaşımı arttırmak isteyen Google ise #Ramazandapaylas hashtag’ini kullandırarak paylaşımları arttırmayı hedefliyor.

Yazarlar