Teknoloji Google’dan Dev iOS Güncellemesi

Google’dan Dev iOS Güncellemesi

30.05.2016 - 17:02 | Son Güncellenme:

Google, iOS uygulamasına büyük bir güncelleme getirdi. Önemli özellikler içeren güncelleme de kullanıcıları heyecanlandıracak da bir şey yer alıyor.

Google’dan Dev iOS Güncellemesi

iOS’a gelen özelliğin adı ise AMP. AMP şirketin süper hızlı internet sitesi yükleme özelliği. Açılımı ise “Accelerated Mobil Pages” yani hızlandırılmış mobil sayfalar. Eğer bir arama yaparsanız aradığınız şeyin sonuçlarını görüyorsunuz eğer AMP ile kodlandılarsa bu sayfalar neredeyse anında yükleniyor. AMP şimdilik sadece haber makalelerinde yer alıyor

Haberin Devamı
Bir Tek iOS’ta Yoktu

Bu özellik Chrome‘da ve Android’de harika bir şekilde çalışıyorken iOS‘da ilk defa karşımıza çıktı. AMP sonuçlarını çıkan başlığın yanında çıkan küçük AMP işaretinden anlayabiliyorsunuz. AMP’yi arama devinin Facebook’un Instant Articles‘a getirdiği bir rakip olarak görebiliriz. Bu güncelleme aynı zamanda Google Now kartları içerisinde uygulamanın içine gömülü olan spor videolarının önemli anlarını da gösteriyor. iPad kullanıcılarına da yeni klavye özellikleri geliyor. Command butonuna uzun basarak bu özelliklere erişmek mümkün.

Yerel işletmeleri, ilginizi çeken yerleri görebiliyorsunuz. Uygulamanın son sürümünü App Store‘dan indirebilirsiniz. Arama bölümünün özelliklerini Safari’de de kullanabiliyorsunuz. AMP’de Safari’de desteklenen özelliklerden bir tanesi. Ancak ses tanıma şirketin kendi uygulamasında çok dah başarılı çalışıyor. Ürün yönetim bölümü başkan yardımcısı Tamar Yehoshua’nın açıklamasına göre kullanıcılar yılda toplam olarak 6.5 milyon yıla denk gelen bir süreyi AMP sayesinde kurtarıyor.