Teknoloji Google'dan Duygu Asena doodle'ı! Duygu Asena kimdir?

Google'dan Duygu Asena doodle'ı! Duygu Asena kimdir?

19.04.2019 - 11:42 | Son Güncellenme:

Her gün günün anlam ve önemine özel 'doodle' oluşturan Google, Duygu Asena'nın 73. yaş gününe özel doodle hazırladı. Peki Duygu Asena kimdir?

Googledan Duygu Asena doodleı Duygu Asena kimdir

Dünyanın en büyük arama motoru Google, her gün farklı ve anlamlı bir 'doodle' ile anasayfasını reklendirmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Google'ın bugünkü doodle'ı ise bir Türk: Duygu Asena. Peki kimdir Duygu Asena, neden doodle oldu?

Duygu Asena 19 Nisan 1946 doğumlu gazeteci ve yazardır. Asena, Türkiye'de kadın hakları savunucularının önde gelen isimlerinden biri. Ayrıyeten CHP milletvekili Ali Şevket Öndersev'in torunu.

Orta öğretimini Kadıköy Özel Kız Koleji'nde tamamlayan başarılı gazeteci, İstanbul Üniversitesi Pedagoji bölümünden mezun oldu.

Haseki Hastanesi Çocuk kliniği ve İstanbul Üniversitesi Çocuk Evleri'nde de pedagog olarak görev aldı.

Hürriyet gazetesinde yazmaya başladı,

1972 yılında Hürriyet gazetesinde yazarlık hayatına başlayan Duygu Asena, 70’lerin sonunda Kadınca, Onyedi, Ev Kadını, Bella Bayan, First gibi pek çok kadın dergisini yönetti. Aynı zamanda Söz, Sabah, Güneş, Milliyet ve Habertürk gazetelerinde de köşe yazarlığı yaptı.

Haberin Devamı

90'lı yıllarda ise TRT 2'de 'Ondan Sonra' isimli programı hazırlayıp sunmaya başladı. Asena 1987 yılında basılan ilk kitabı 'Kadının Adı Yok' ile yazarlık kariyerine başladı. Kitap 1988'de 'müstehcen' bulunup yasaklandı. İki yıl süren davalar sonucu tekrar basımına karar verilen kitap, Atıf Yılmaz tarafından beyazperdeye aktarıldı.

Dünya çapında da kadın hareketinin ve feminizmin önemli yazarlarından biri olarak kabul edilen Duygu Asena, 30 Temmuz 2006'da hayatını kaybetti.

Yazarlar