Gündem İlkbahar Ekinoksu nedir? 21 Mart İlkbahar Ekinoksu Doodle oldu

İlkbahar Ekinoksu nedir? 21 Mart İlkbahar Ekinoksu Doodle oldu

20.03.2018 - 20:38 | Son Güncellenme:

İlkbahar Ekinoksu nedir? Dün akşam saatlerinde tarayıcılarını açan kullanıcılar Google'ın ana sayfasında 'İlkbahar Ekinoksu' Doodle'ı ile karşılaştı. Peki 21 Mart İlkbahar Ekinoksu nedir, neden doodle oldu.

İlkbahar Ekinoksu nedir 21 Mart İlkbahar Ekinoksu Doodle oldu

Google İlkbahar Ekinoksu'nu unutmadı ve doodle yaptı. Bugün Google'a giren kullanıcılar İlkbahar Ekinoks Doodle'ı ile karşılaştı. Peki İlkbahar Ekinoksu nedir? İlkbahar Ekinoksu hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.

İLKBAHAR EKİNOKSU NEDİR?

Dünya, Güneş sisteminin bir üyesi olmakla birlikte Dünya’?nın hem kendi ekseni etrafında, hem de Güneş etrafında dönme özelliği vardır. Bu durum, geceyle gündüz ve de mevsimler gibi kavramların doğmasını sağlamıştır.

EKİNOKS HANGİ TARİHLERDEDİR?

Özellikle de Dünya’nın Güneş etrafındaki hareketlerine bakıldığında, önceden belirli bazı tarihler oldukça büyük önem taşır. Bu tarihlerin en önemlilerinden bazıları ise, 21 Mart ve de 23 Eylül tarihleridir. Bu tarihlerde, Güneş ışınları Dünya?yı ikiye bölen paralel olan Ekvator?a dik bir şekilde düşmektedir. Bu tarihlerde Dünyanın her yerinde gece ile gündüz saatleri eşit olmaktadır. İşte bu duruma coğrafya biliminde “ekinoks” adı verilmektedir.

Haberin Devamı