Teknoloji Google’den Dev Proje

Google’den Dev Proje

27.05.2016 - 13:59 | Son Güncellenme:

Bu zamana kadar imza attığı projeler ile beraber dudak uçuklatan Google, bu kez yeni bir tesis kurmak için kolları sıvadı…

Google’den Dev Proje

Sadece bir arama motorundan ibaret olmadığını imza attığı dev projeler ile beraber defalarca kez kanıtlamış olan Google, şimdilerde Dünya’nın en büyük teknoloji firmaları içerisinde yer alıyor. Her geçen gün daha fazla büyüyen ve eskisine oranla daha büyük projelere imza atan şirket, bildiğiniz üzere sürücüsüz otomobil modeli üzerinde çalışıyor. Nitekim uzun bir süredir devam eden çalışmaların daha da hızlandığı bilgisi paylaşıldı. Zira firma, sadece sürücüsüz otomobil modeline özel olan yeni bir tesis kuruyor. Bu sayede test sürecinin çok daha iyi ve hızlı işlemesi sağlanacak.

Haberin Devamı
Tesis ABD’de Bulunacak

Açıklanan bilgilere göre bünyesinde kendi kendisini kullanabilen araçların test edilebileceği tesis, ABD’nin Michigan bölgesinde kurulacak. 4923 metre kare arazi üzerine kurulacağı açıklanan tesisin Google ve anlaşmalı şirketler tarafından kullanabileceği belirtildi. Nitekim bu anlaşmalar çerçevesinde Fiat Chrysler ile beraber yürütülen Chrysler Pacifica minivan modelinin de bu tesis üzerinde test edileceği ortaya çıktı.

Kurulum Çalışmalarına devam Ediyor

Sürücüsüz otomobil projesi adına hayata geçirilen ve epey büyük olacağı gözlemlenen yeni tesisin yıl sonuna kadar hizmete açılması bekleniyor. Eğer aksilik yaşanmaz ya da olası bir ertelenme durumu ile karşı karşıya kalınmaz ise gelecek yıla kadar bahsi geçen tesis aktif bir şekilde kullanıma açılmış olacak.

Yazarlar