Teknoloji Google Farklı Bir Deneyim Peşinde

Google Farklı Bir Deneyim Peşinde

18.07.2016 - 14:49 | Son Güncellenme:

Google yakın gelecekte Oculus Rift’e veya HTC Vive’a rakip bir sanal gerçeklik cihazı çıkarmayı düşünmüyor. Teknoloji devi başka planlar peşinde koşuyor.

Google Farklı Bir Deneyim Peşinde

Tek bir sanal gerçeklik cihazı yerine hem sanal gerçekliği hem de arttırılmış gerçekliği bir araya getiren bir cihaz görebiliriz. Projeye yakın kaynakların yaptığı açıklamaya göre bu cihazda ne akıllı telefon ne de bilgisayar ihtiyacı duyulacak.

Haberin Devamı
İlginç Bir Proje

Kaynakların yaptığı açıklamaya göre şirketin başlığında kendine ait bir ekran olacak. Bu özellikle beraber şirketin geliştirmiş olduğu başlık sanal gerçeklikten daha çok arttırılmış gerçeklik özelliği taşıyacak. Google bu konuda Microsoft’un geliştirmiş olduğu HoloLens’i kendisine rakip olarak görüyor olabilir. Ancak bu cihaz aynı zamanda Oculus Rift‘in ve HTC Vive‘ın alternatifi olabilecek. Şirketin sanal gerçeklik konusunda Cardboard’un yerine bir alternatif geliştirmesi uzun zamandır beklenen bir şeydi. Bunun dışında teknoloji devinin sanal gerçeklik üzerine geliştirmekte olduğu başka projeleri de yok değil. Bu projeleri çeşitli sanal gerçeklik donanımları yer almakta. Bu yıl düzenlemiş olduğu I/O geliştirici konferansında sanal gerçeklik platformu Daydream duyurulmuştu. Android tabanlı cihazlar çalışacak olan Daydream bir sanal gerçeklik merkezi olacak. Ancak sanal gerçeklik planları sadece Android ile sınırlı değil.

Haberin Devamı

Google arttırılmış gerçeklik konusunda Florida merkezli, ünlü Magic Leap stüdyosu ile çalışıyor. Bu stüdyo özellikle hem sanal hem de arttırılmış gerçeklik ki konusunda tam bir uzman. Özellikle Pokemon GO‘nun kısa sürede yaşadığı başarıya bakarsak insanlar arttırılmış gerçekliğe hazır gibi duruyor.