Tatil Google hatası Norveç köyünü turizm merkezi yaptı

Google hatası Norveç köyünü turizm merkezi yaptı

05.05.2017 - 11:32 | Son Güncellenme:

Oldukça küçük bir Norveç Köyü olan Fossmork, Google Haritalar'da meydana gelen bir hatadan dolayı çok ünlü bir turistik cazibe noktası haline geldi.

Google hatası Norveç köyünü turizm merkezi yaptı

Google Haritalar'da meydana gelen bir hatadan dolayı Norveç'in Preikestolen fiyordunu arayanlar kendilerini 30 kilometre ileride bulunan Fossmork köyünde buldu ve küçük bir köy turizm merkezi haline geldi.

Haberin Devamı

Fossmork'ta yaşayan Helge Fossmark yaz aylarında Fossmork köyüne çok sayıda tur otobüsünün geldiğini belirtti.

Helge Fossmark gelen ziyaretçilerin fiyordun yanlış tarafında olduğunu bilmediklerini ve Fossmork köyünün yaz sezonunda günde 10 ila 15 aracı ağırladığını sözlerine ekledi.

Fossmork köyünün bir başka sakini Gunnar Boe da kafası karışan çok sayıda turistin kendisini ziyaret ettiğini söyledi.

Her yeni gün Preikestolen fiyorduna gittiklerini söyleyen turistlerin hiçbir şeyi doğru anlamadıklarını belirten Gunnar Boe Google Haritalar hatası sebebiyle turistlerin Lysefjord Köprüsü'nü kullanarak Fossmork köyüne geldiklerini, güzergahın oldukça dar bir yol olması sebebiyle turistlere geri dönmeleri gerektiğini söylediklerini ve bu durumun turistleri üzdüğünü, turistlerin Fossmork köyünden dürbünle Preikestolen fiyordunu izlediklerini, bu durumun oldukça komik olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Olayın duyulmasının ardından Google bu tarz sorunların bildirilmesi için programı kullananlara genel bir duyuru yaptı.

Fossmork köyü Avrupa'da turistlerin aniden akınına uğrayan ilk küçük yerleşim birimi değil. İngiltere'de küçük bir yerleşim yeri olan Kidlington, Oxfordshire de geçtiğimiz yıl birden bire Çinli turistlerin akınına uğramış ve gelen turistler gerçek İngiltere duygusunun ne olduğunu anlamak için buraya geldiklerini belirtmişti.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü