Teknoloji Google I/O 2017 etkinliğinde tanıtılan tüm yenilikler

Google I/O 2017 etkinliğinde tanıtılan tüm yenilikler

18.05.2017 - 13:02 | Son Güncellenme:

Google’ın geliştiriciler konferansı Google I/O 2017 etkinliğinde yetkililer, tüm ürünlerini görücüye çıkardı. İşte Google'ın kullanıcılara sunduğu yenilikler..

Google I/O 2017 etkinliğinde tanıtılan tüm yenilikler

Google’ın geliştiriciler konferansı Google I/O 2017,firma birçok yeni ürün özelliğini tanıttı. Yetkililer Android kullanıcı sayısının 2 milyar barajını aştığını ve Google’ın 7 ayrı ürününün her birinin aylık aktif kullanıcı sayısının ise 1 milyarın üzerinde olduğunu paylaştı.

Haberin Devamı

İşte Google I/O 2017’de tanıtılan yenilikler…

Google I/O 2017 etkinliğinde tanıtılan tüm yenilikler

Android O

Android'in sekizinci sürümü olacak olan Android O'nun beta sürümü hakkında bilgiler paylaşıldı. Yeni sistem görüntü içinde görüntü (Picture in Picture) moduyla aynı anda iki uygulamayı ekranda çalıştırmayı kolaylaştırıyor. Yeni özellikler arasında çoklu göreve yönelik "resim içinde resim modu", bir giriş ekranı uygulaması uyarı göstermek istediğinde ortaya çıkan "uyarı noktaları" gibi ayarlamalar var. Google Play Protect uygulaması ise telefonunuzu güvende tutmanızı sağlıyor.

Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Google Pixel ve Pixel XLm odellerini kullanan kişiler Android O beta programına katılabiliyor.

Bağımsız Daydream Başlıkları

Haberin Devamı

Googe, Qualcomm ile ortak hazırladığı bir sanal gerçeklik başlığını da görücüye çıkardı. Daydream VR adlı bu cihaz Qualcomm'un sekiz çekirdekli Snapdragon 835 işlemcisini kullanıyor.

GoDaydream VR'ın kabloya, bilgisayara ya da telefona ihtiyacı yok. World Sense adlı algılayıcı sistemi siz hareket ettikçe çevredekileri algılıyor. Böylece dışarıdaki görüntüler üzerine dijital içerikler bindirerek, artırılmış gerçeklik kullanma imkanı da veriyor.

LG'nin bundan sonra çıkaracağı ilk amiral gemisi telefonu, Samsung Galaxy S8 ve S8+ da bir yazılım güncellemesiyle bu sistemi destekleyecek.

Google I/O 2017 etkinliğinde tanıtılan tüm yenilikler

Google Lens

Google Lens ile telefonunuzun kamerasını herhangi bir nesneye doğrultup, neye baktığınızı Google'dan öğrenebileceksiniz.

Örneğin kamerayı evdeki kablosuz ağ cihazının seri numarasına doğrultursanız, bu ağa bağlanabilecek, bir mağazayı çekerseniz mağazanın adı, puanı ve diğer bilgilerini ekrana getirebilecek.

Google I/O 2017 etkinliğinde tanıtılan tüm yenilikler

Google Assistant

Google Assistant, artık iPhone'da da var. iPhone 4S'ten bu yana içerisinde Siri adlı sesli asistanı taşıyan iPhone'lar da artık Google Assistant'a sahip olabilecek.

Bir yazılım geliştirme paketiyle (SDK) artık başka cihazlar için de GA kullanma imkanı veriliyor. Tıpkı Siri'de olduğu gibi ödemeler de asistan üzerinden yapılabilecek.

Şirketin Google Assistant adlı sesli asistanı, 100 milyondan fazla kişi tarafından aktif kullanılıyor.

Haberin Devamı

Google I/O 2017 etkinliğinde tanıtılan tüm yenilikler

Google Home

Google Home artık hiçbir şeye dokunmadan arama yapmanıza izin verip komutlarınızla firmaları ve kişileri aramınıza olanak sağlayabiliyor. Aynı zamanda trafik, hava durumu, takvimle ilgili bilgi verebiliyor.

Artık Spotify, SoundCloud gibi yazılımlar ve Bluetooth cihazları destekleyen Home ile telefon eşleştirmek de mümkün olacak.

Yeni Home, ABD'den sonra bu yaz döneminde İngiltere, Kanada, Avustralya, Fransa, Almanya ve Japonya'da satışa çıkacak.

Google I/O 2017 etkinliğinde tanıtılan tüm yenilikler

Google Photos

Google Photos, artık fotoğraflardaki arkadaşlarınızı tanıyacak ve onlarla paylaşmayı kolaylaştıracak. Böylece fotoğraf paylaştın mı derdi kalmayacak

Google Photos’a gelen Shared Libraries adlı özellikle paylaştığınız tüm fotoğraflar ya da bir kısmı belirlediğiniz kişi ya da kişilerle otomatik olarak paylaşılabiliyor.

İlk etapta sadece ABD için kullanıma açılan Photo Books, çektiğiniz fotoğrafları bir fotoğraf albümüne dönüştürüyor. Daha sonra Google Photos üzerinden yarattığınız albümleri basarak fiziksel albümler haline getirebiliyorsunuz. 20 sayfalık ince kapaklı baskı 9.99 dolara satılırken, kalın kapaklı 20 sayfalık fotoğraf albümleri ise 19.99 dolara satılacak.

Haberin Devamı

Google, fotoğraflar uygulamasının aylık aktif kullanıcı sayısının 500 milyona ulaştığını duyurdu. Güncellenen istatistiklerle birlikte şirket, bugüne kadar 1.2 milyardan fazla fotoğrafın platforma yüklendiğini de belirtti.

Google I/O 2017 etkinliğinde tanıtılan tüm yenilikler

Google for Jobs

Google for Jobs, dünya çapındaki iş ilanlarını bir araya getirip, aralarında arama yapmanızı kolaylaştırıyor. Google for Jobs kategorilere göre sonuç verecek ve internet aramasıyla iş bulunabilecek.

Google I/O 2017 etkinliğinde tanıtılan tüm yenilikler

YouTube

YouTube 360 derecelik videoları artık televizyonlarda oynatabilecek. Video içerisinde etrafa bakınmak için uzaktan kumandayı kullanacabileceksiniz