Teknoloji Google, Mac ve Windows için Backup and Sync uygulamasını yayınladı

Google, Mac ve Windows için Backup and Sync uygulamasını yayınladı

13.07.2017 - 10:44 | Son Güncellenme:

Google Backup and Sync (Yedekle ve Eş Zamanla) adını taşıyan masaüstü uygulaması, Mac ve Windows kullanıcılarına sunuldu. Kullanıcılar uygulama sayesinde kamera, SD kart veya USB cihazlarındaki fotoğraf ve videoları rahatlıkla buluta aktarabilecek.

Google, Mac ve Windows için Backup and Sync uygulamasını yayınladı

Google, Google Drive’ın Backup and Sync isimli yeni bir özelliğini geçtiğimiz ay duyurmuştu. Şimdiyse bu özellik Mac ve Windows kullanıcılarına sunuldu. Kişisel dosyalarını bulut sistemine kaydetmek ve diğer cihazlarından bu dosyalara ulaşmak isteyen kullanıcılar için geliştirilen Google Backup and Sync adlı uygulama, görsellerin daha kolay bir şekilde yedeklenmesi adına geliştirilen Google Photos’un masaüstü uygulamasıyla da uyumlu çalışıyor. Söz konusu yöntemle kullanıcılar dosyalarını ve fotoğraflarını Google Drive ve Google Fotoğraflar üzerinde saklayabiliyor.

Haberin Devamı

Google kurumsal kullanıcılarına benzer bir imkanı sunacak. Kurumsal G Suite müşterilerine bir süre daha Google Drive’ı kullanmalarını tavsiye eden şirket, bu yıl içinde Drive File Stream adını taşıyan kurumsal bir çözümü müşterileriyle buluşturmayı planlıyor. Drive File Stream’i önceden denemek isteyenler, erken kullanım programına kayıt olabilir.

Google Backup & Sync adlı uygulama Google Drive ve Google Fotoğraflar servisleri üzerinden indirilebiliyor.