Teknoloji Google Pixel İçin Son İki Saat

Google Pixel İçin Son İki Saat

04.10.2016 - 16:53 | Son Güncellenme:

Google’ın düzenlediği, Google Pixel ve tanıtılacak diğer ürünlerin tanıtılacağı etkinlik için artık sayılı saatler kaldı.

Google Pixel İçin Son İki Saat

Google bugün Türkiye saati ile 19:00’da yeni ürünlerini tanıtacak. Tanıtacağı ürünler arasında en çok beklenen ise, uzun bir süredir görselleri ve özellikleriyle gündemi meşgul eden, Google’ın Nexus olarak konumlandırdığı telefonlarının yerine geçecek olan Google Pixel.

Haberin Devamı

Google Pixel, saf android işletim sistemine sahip olan ve android işletim sisteminin en son versiyonunu, ilk olarak alacak olan cihazlar olarak bilinmekte. Yeni üretilen telefonların üreticisi ise bu sefer HTC oldu. Google, her yıl farklı markalara verdiği üretim bandını, bu defa HTC markasından yana kullandı. Geçtiğimiz yıl, Nexus 5X modelini LG, Nexus 6P modelini ise Huawei üretmişti.

Uzun bir aradan sonra HTC ile işbirliği yapan Google, geçtiğimiz yıllara Nexus 9 model tabletini de HTC’ den çıkartmıştı. HTC ise, Google ile Android işletim sisteminin ilk yıllarından beri iş ortaklığı içinde bulunmakta. Öyle ki, HTC ilk Android işletim sistemli telefonu üreten marka olma ünvanını elinde bulundurmakta.

Haberin Devamı

Pixel telefonların ekran ayrı ekran boyutu ve aynı özelliklere sahip olması bekleniyor. Pixel modeli 5¨ ekrana sahipken, Pixel XL modeli ise 5.5¨ ekran büyüklüğüne sahip olacak. Her iki ürün de, Qualcomm MSM8996 Snapdragon 821, Adreno 530, Micro sd kart ile 256 Gb. a kadar arttırılabilir hafıza, 12 Mp. Arka, 8 Mp. Ön Kamera, Type-C Girişi, Parmak İzi Tarayıcı, Hızlı Şarj Özelliği, Amoled Ekran, 32 Gb. ve 128 Gb. olarak satışa sunulacak iki ayrı dahili hafıza seçeneği, 4 Gb Ram, Gorning Gorilla Glass 4, ve Android Nougat 7.1 ile gelecek. Pixel modeli Full HD ekran ve Li-lon 2770 mAh sahipken, Pixel XL modeli 2K ekran ve Li-lon 3450 mAh sahip olacak. Her iki model de özelliklerinden anlaşılacağı gibi gerçekten güçlü cihazlar olacak ve Google’ın en son işletim sistemi Nougat’ın gücüyle kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Google etkinliğinde merak konusu olan bir diğer ürün ise, 4K özelliğe sahip Chromecast. Geçtiğimiz yıl Full HD özellikli Chromecast tanıtımını yapan ve bir önceki model dizaynını değiştiren Google, bu yıl aynı dizaynı koruyarak gelişmiş özelliklere sahip ve 4K çözünürlüğü bulunan ürününü de görücüye çıkarak.

Google etkinliğini saat 19:00 itibariyle canlı olarak aşağıdaki linki tuşlayarak izleyebilirsiniz.

Yazarlar