Teknoloji Google Soli Projesi Devam Ediyor Mu?

Google Soli Projesi Devam Ediyor Mu?

09.05.2016 - 14:58 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yılın geliştirici kongresinde oldukça ilgi toplayan Google Soli projesi hakkında uzun bir süredir iyi haberler gelmiyordu.

Google Soli Projesi Devam Ediyor Mu

İleri Teknoloji ve Proje (ATAP) laboratuarının başındaki isim Regina Duran sürpriz bir hareketle Facebook Bina 8 isimli araştırma laboratuarına transfer olmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise Microsoft benzer bir teknolojiyi geliştirmekte olduğunu duyurmuştu. Durum böyle olunca Google Soli projesi ile ilgili ne yapacağı merak edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Ancak görünüşe göre firma henüz projeden vazgeçmeye hazır değil. Yakın bir zamanda yapılan iş ilanında firma Soli projesi için yazılım mühendisi aradığını duyurmuş. İş ilanının detaylarına bakıldığında ticari olarak oldukça ilgi çeken bir proje olduğu belirtilmiş ve teknolojiyi günlük hayata uyarlamak için son derece sıkı bir çalışma içerisinde olduğu görülmekte.

Amerika Federal İletişim Kurumu raporlarına göre firma teknolojiyi çeşitli üçüncü parti geliştiricilerle paylaşmakta. Rapora göre firma değişik çipleri, sinyal analiz sistemlerini, işletim sistemlerini ve kullanıcı arayüzlerini mevcut teknolojiyi geliştirmek için test etmekte.

İlginizi çekebilir: Google Keyboard Android İçin Değişti

Bu yılın 18 mayıs geliştirici kongresinde firmanın Soli projesinin geldiği noktayı göstermesi bekleniyor. Teknoloji henüz günlük hayata uyarlanamayacak olsa da geleceği parlak duruyor. Soli projesi ufak bir çip içine yerleştirilmiş özel radar sensörlerini uzaktan yapılan fiziksel hareketlerin algılanması üzerine yapılan bir çalışma. Bu sayede dokunmatik ekran kullanmadan akıllı cihazları parmak hareketleri ile kontrol etmek mümkün olacak.