Teknoloji Google, yalan haber sitelerinin önüne geçmek için yeni bir adım daha attı

Google, yalan haber sitelerinin önüne geçmek için yeni bir adım daha attı

18.12.2017 - 17:53 | Son Güncellenme:

İnternette çok sayıda sahte ve gerçeklikten uzak haber bulunuyor. Google ise bu internet sitelerinin kullanıcılara ulaşmaması için yeni bir adım daha atıyor.

Google, yalan haber sitelerinin önüne geçmek için yeni bir adım daha attı

miliyet.com.tr

Haberin Devamı

2016 yılında ABD’de yapılan başkanlık seçimleri sırasında Rusya menşeli bazı haber siteleri yalan haberlerle büyük algı operasyonlarının parçası olmuştu. Davalar ne kadar sponsorluklarla Facebook üzerinde yayınlanan haberler üzerine olsa da Google’ın adı da iddianamelerde geçmişti ve Google güvenilirlik açısından eleştirilere maruz kalmıştı. Bu nedenle yapılan değişiklikler ve çalışmalar güvenirliği artırmak için küçük görünse de geniş kapsamlı bir etki yaratacağa benziyor.

Teknoloji devi, yalan haber yüzünden şikayet edilmiş sitelerin Google Haberler Servisi ile okuyucuya ulaşmasını engelleyen yeni bir sistem getirdi. Şirketin yeni yayınladığı ve haber sitelerine gönderdiği yönergede yer alan açıklamada "Google Haberler'e dahil edilen siteler, sahipleri veya öncelikli amaçlarıyla ilgili bilgileri saptırmamalı, yanlış beyan etmemeli ya da gizlememeli veya kullanıcıları yanıltmak amacıyla düzenlenmiş faaliyetlerde bulunmamalıdır. Buna, merkez ülkelerini yanlış beyan etmek veya gizlemek ve sahte yapılar oluşturarak başka bir ülkedeki kullanıcıları hedeflemek dahildir. Ancak bunlarla sınırlı olmaksızın, benzer faaliyetlerde bulunan siteler de dahildir." sözlerine yer verildi.