Teknoloji Google yıl sonuna kadar kaç telefonun Daydream VR'ı destekleyeceğini açıkladı

Google yıl sonuna kadar kaç telefonun Daydream VR'ı destekleyeceğini açıkladı

26.07.2017 - 13:57 | Son Güncellenme:

Google'ın Daydream VR'ı henüz üzerine yapılan çalışmanın karşılığını almış değil. Ancak, bu durum birkaç ay içinde değişebilir. Google, bu yılın sonuna kadar hangi akıllı telefonların Daydream VR desteği alacağını açıkladı.

Google yıl sonuna kadar kaç telefonun Daydream VRı destekleyeceğini açıkladı

Google CEO’su ve Alphabet’in yönetim kurulu üyesi Sundar Pichai, Alphabet’in ikinci çeyrek sonuçlarını değerlendirildiği toplantıda Daydream VR ile ilgili dikkat çekici haberler de verdi. Google CEO'su Sundar Pichai, 11 yeni akıllı telefon modelinde Daydream VR desteği sunulacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Piyasada Daydream VR uyumlu telefonların sayısı oldukça az. Google’ın Pixel telefonlarının dışına Motorola Moto Z, Huawei Mate 9 Pro ve Porsche Design Mate 9 ve ZTE Axon 7 platformu destekliyor. Samsung ise Galaxy S8 ve S8 Plus’a Daydream desteğini getiren güncellemenin dağıtımına başlamıştı. Google'ın yeni gelecek Pixel 2 cihazı da bunu destekleyecek.

Daydream sayesinde uyumlu telefonlar sanal gerçeklik sistemlerine dönüşebiliyor. Oculus Rift gibi VR rakiplerine göre Daydream'ın en önemli avantajlarından biri, ise kullanıcıyı yormayacak kadar hafif olması.