Gündem Görev süresinin bitmesine 1 yıl kala Başbakanlık’ta

Görev süresinin bitmesine 1 yıl kala Başbakanlık’ta

07.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, kurumun kuruluş yıldönümünde Başbakanlık Başmüşavirliği’ne atandı

Görev süresinin bitmesine 1 yıl kala  Başbakanlık’ta

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, görev süresinin bitmesine 13 ay kala YÖK’ün kuruluş yıl dönümü olan 6 Kasım tarihinde Başbakanlık Başmüşaviri olarak atandı. YÖK Başkanlığı’nı 3 yıldır sürdüren Çetinsaya, görev süresinin bitmesine 13 ay kala Başbakanlık Başmüşaviri oldu. Bilim ve Sanat Vakfı’nın bünyesindeki Şehir Üniversitesi Rektörü iken YÖK’e atanan Çetinsaya, yine aynı vakfın kurucuları arasında bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na en yakın isimler arasında yer alıyordu.

Erdoğan’dan unvan
Davutoğlu ile uzun yıllardır tanışan ve YÖK Başkanlığı’na atanmasında da Davutoğlu’nun önerdiği iddia edilen Çetinsaya, Başbakanlık Başmüşavirliği’nde yükseköğretim ve akademi dünyası ile ilişkiler konularında Başbakan ile beraber çalışacak. Akademisyenlere zam konusunda da Davutoğlu ile geçtiğimiz aylarda görüşen Çetinsaya, yasanın Meclis’e sevk edilmesinde de önemli rol oynamıştı. Yasanın önceki gün TBMM’den geçmesinin ardından da görev değişikliği yapılması dikkati çekti.
Öte yandan Erdoğan’ın göreve geldikten sonra Çetinsaya ile mesafeli bir ilişkisi olduğu da ileri sürülürken Davutoğlu’na yakın olması sebebiyle, “başmüşavirlik” formülünün gündeme getirildiği kaydedildi. Erdoğan’ın, “büyükelçi” ünvanı da verdiği Çetinsaya, büyükelçi olarak da görevlendirilebilecek. YÖK’ün internet sitesinde yer alan duyuruda, “Yeni bir başkan seçilinceye kadar YÖK Üyesi ve Başkan Vekili Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Başkanlığı’na vekalet edecektir” denildi.

Yerine Prof. Saraç geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, YÖK Başkanlığına vekalet etmesini uygun gördüğü YÖK üyesi ve Başkan Vekili Prof. M. A. Yekta Saraç görevine başladı.
Bu arada Türkiye’nin eski Mogadişu Büyükelçisi Kani Torun, Başbakan Başdanışmanlığı’na atandı. Torun, Türkiye’nin Somali politikasının uygulayıcılarından biri olarak biliniyor.