Gündem Görevinden alınan kaymakama gözaltı

Görevinden alınan kaymakama gözaltı

27.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya’da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilen 60 şüpheliden ikisi daha yakalandı ve gözaltı sayısı 42’ye yükseldi. Adliyeye sevk edilen 16 zanlı ise yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı.

Görevinden alınan  kaymakama gözaltı

İçişleri Bakanlığı tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan Afyonkarahisar Sultandağı Kaymakamı Muhammet Emin Güngör hakkında yakalama kararı verildi. Gözaltına alınan Kaymakam Güngör, polis merkezine getirildi. Aydın’da da Yenipazar Kaymakamı Ercan Erkol ile kaymakam adayı Selman Erdoğan’ın açığa alındığı öğrenildi.

Burdur’un Bucak ilçesinde 25 Ekim’de gözaltına alınıp tutuklanarak Burdur Cezaevi’ne konulan Ak Partili Belediye Başkanı Süleyman Mutlu’nun avukatları, karara itiraz etti. Yapılan incelemenin ardından Süleyman Mutlu, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

‘Mühendis imamı’

Zonguldak kent merkezinde ve Ereğli ilçesinde, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar ile kapatılan kurumlarda müdür ve öğretmen olarak görev yapanların da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Aralarında “mühendislerin imamı” olduğu ileri sürülen İ.K.’nin de bulunduğu 7 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.