İstanbul Görme engelli arkadaşlarına İstanbul'u anlattılar

Görme engelli arkadaşlarına İstanbul'u anlattılar

23.10.2014 - 14:21 | Son Güncellenme:

Uluslararası Yemek Yarışması’na katılmak üzere 12 ülkeden İstanbul’a gelen engelli yarışmacılar İstanbul’u gezmenin keyfini yaşadı.

Görme engelli arkadaşlarına İstanbulu anlattılar

Uluslararası Yemek Yarışması’na katılmak üzere 12 ülkeden İstanbul’a gelen engelli yarışmacılar İstanbul’u gezmenin keyfini yaşadı. Boğaz gezisi sonrası tarihi ve turistik yerleri gezen engellilerin dayanışması dikkat çekti. Bazı görme engelli yarışmacılara arkadaşları gördükleri manzarayı anlatarak ona yardımcı oldu.
Dünyanın değişik ülkelerinden İstanbul’a gelen engelli yarışmacılar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği Uluslararası Yemek Yarışması ve Altın Tencere Dünya Ödülleri programının heyecanını yaşıyor.
Yarışma öncesi dünyanın incisi olarak tanıdıkları İstanbul’u ziyaret etmenin mutluluğunu yaşayan yarışmacılar, kendileri için düzenlenen gezi programına katıldı. Aralarında görme engelli yarışmacıların da bulunduğu konuklar, önce gemi ile boğaz turu yaptı. İstanbul Boğazı’nı sahil boyunca izlemenin keyfini yaşayan yarışmacılar, görme engelli arkadaşlarına yardımcı olmayı da ihmal etmediler. Görme engelli yarışmacılar, arkadaşlarının anlatımıyla İstanbul’un güzelliklerini yaşamaya çalıştı. Yarışmacılar boğaz turunun ardından Eyüp Sultan’ı gezerek türbe ziyaretinde bulundu.
Yarışmacılar ardından da Ayasofya ile Sultanahmet Camii’nin süslediği Sultanahmet’i de ziyaret etti. Görme engelli misafirler, arkadaşlarının anlattıklarını duydukça neşelendi. Yarışmacılar, “Görmesek de işitiyoruz ve İstanbul’un güzelliğinden yansıyan deniz kokusunu da alıyoruz. Arkadaşlarımızın anlattıklarıyla İstanbul’u ruhumuzda hissettik. Eyüp Sultan Türbesi’ndeki manevi atmosferi de hissederek şahit olduk” diyerek duygularını dile getirdi.

Haberin Devamı


“KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİMİZİ TANITIYORUZ”


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Engelliler Sarayı’nda düzenleyecekleri Uluslararası Yemek Yarışması ve Altın Tencere Dünya Ödülleri programında Türkiye dahil 13 ülkeden 60 yarışmacının ter dökeceğini belirterek, “Böyle programları düzenleyerek ülkeler arasındaki sosyal ve kültürel dayanışmayı geliştiriyoruz. Yarışma programımız yoğun ilgi görüyor. Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kazakistan, İran, Pakistan, Ürdün, Katar, Tunus, Kosova, Makedonya ve Mısır’dan katılan yarışmacılarımızı ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.

Yazarlar