Gündem Görmez’den zorunlu din eğitimi açıklaması

Görmez’den zorunlu din eğitimi açıklaması

19.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılacak olan iş birliği anlaşmasının imza töreninde konuştu.

Görmez’den zorunlu din  eğitimi açıklaması

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’nin zorunlu din dersi kararı sorulan Mehmet Görmez, “Zorunlu din eğitimi ile zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini birbirinden ayırmak gerekiyor. Bu birbirinden iyi ayırt edildiği zaman herhangi bir sorun çıkacağını zannetmiyorum” dedi.
Görmez, şöyle konuştu: “Mahkemeden çıkan karara da, henüz gerekçeli kararı detayları ile görmüş değilim. İki hususa sadece işaret etmek isterim. Birincisi zorunlu din eğitimi ile zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini birbirinden ayırmak gerekiyor. Bu birbirinden iyi ayırt edildiği zaman Avrupa ülkelerinde de çok örnekleri olduğu için bu konuda herhangi bir sorun çıkacağını zannetmiyorum. Sorun, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zorunlu olup olmaması değildir. Batı’da da pek çok ülkede zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersi vardır.”