Gündem Görüşüyoruz, arkamızdan ‘bunlar terörist’ diyorlar

Görüşüyoruz, arkamızdan ‘bunlar terörist’ diyorlar

26.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Kandil ve PKK ile bir organik bağlarının bulunmadığını belirterek, “İstanbul’da üst düzey yetkililerle kaç defa görüştük, ama ikinci gün arkamızdan ‘bunlar terörist’ açıklaması yapılıyor” dedi.

Görüşüyoruz, arkamızdan ‘bunlar terörist’ diyorlar

CNN Türk’e açıklamalarda bulunan Müslim, Kobani’ye gelecek Peşmergelerle ilgili, “Görüşmelerde sayı olarak ne kadar isterseniz Peşmerge gönderebiliriz dendi. Kaç kişiye ihtiyaç olduğunu YPG belirleyecek” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) da Kobani’ye gideceği yönündeki açıklamalarını değerlendiren Müslim, “ÖSO zaten YPG ile birlikte Kobani’de savaşıyor” dedi.
Kobani’nin çember altında olduğunu ifade eden Müslim, “Başka bir yerden bir cephe açmak Kobani üzerindeki çemberi hafifletir. ÖSO ile YPG arasındaki görüşmeye bağlıdır” dedi. Kobani’nin düşmeyeceğini de söyleyen Müslim, ’Türkiye’den bir silah talebiniz oldu mu? Koridoru talep eden kim?’ sorularını ise “Biz müdahale istemedik, ama en azından kendi gücümüzü kendi insanımızı oraya yetiştirmek için bir koridoru gerçekten istedik. Söz de verdiler. Maalesef şimdiye kadar bekliyoruz. Zorluklar çıkarılıyor. Kobani’ye sahip çıkarız dendi. Sözler yerine getirilmedi. Artık bu engeller kimden oluyorsa bilmiyoruz” diye cevapladı.