Ege 'Göstermelik tur yapıldı'

'Göstermelik tur yapıldı'

18.02.2018 - 06:24 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetiminde yapıldı.

Göstermelik tur yapıldı

Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan test sürüşleri başlayan Konak Tramvayı ile ilgili eleştirilerde bulundu. Doğan, “Tramvay kentimiz için bir kazanımdır. Tramvay süresinde tamamlanmamış olsa da İzmir için küçük, ama İzmir Büyükşehir Belediyesi için çok önemli bir adımdır. Bugün güle oynaya çıkılan seferde her şey güllük gülistanlık gözükse de diğer boyutunu bizden dinlemenizi istiyoruz. Belediyenin kıyı tasarım çalışmaları esnasında milyonlarca lira harcanarak yenilenen alanlar belediye eliyle bozuldu. Ortada bir iş bilmezlik var. Zarar var. Fatura yine İzmirlilere çıktı. İnşaatına başlandıktan sonra güzergahı defalarca değişti. 4 kere de bürokrat değişti. Başarısızlığın faturası bürokratlara kesildi” dedi.

‘Fayda sağlayacak mı?’

İhale ve yer teslimi yapıldıktan yaklaşık bir buçuk yıl sonra projenin inşaatına başlanabildiğini aktaran Doğan, “İhale şartnamesi gereği Haziran 2017’de bitmesi gereken proje halen hizmete açılamadı. Göstermelik bir şekilde tura çıkarıldı. Mali zararlarla gündeme gelen Konak Tramvayı’nın kente fayda sağlayacağına inanıyor musunuz? Şair Eşref Bulvarı’ndaki vatandaşların şikayetleri size intikal etmiştir” dedi.

Yazarlar