Gündem Göz göre göre

Göz göre göre

07.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

10 yaşındaki oğlunu katleden babanın çocuğunu daha önce de iki kez öldürmeye kalktığı ortaya çıktı. Acılı aile, o sıralarda babayı polise ve savcılığa şikâyet ettiklerini ama önlem alınmadığını söyledi

Göz göre göre

İstanbul Fatih’te önceki gün 10 yaşındaki Yiğitcan Türkoğlu, babası Nezir Türkoğlu tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Katil emniyetteki sorgusunda, cinayeti eşini cezalandırmak için işlediğini söyledi. Yiğitcan’ın dayısı ve halasının anlattıkları, cinayetin 1.5 ay önce “geliyorum” dediğini gözler önüne serdi. Çocuğun halası Süreyya Türkoğlu, Milliyet’e şunları anlattı: “Neriman ile kardeşim Nezir 11 yıllık evliydi. Eşine şiddet uygulayan kardeşim çalışmıyordu, hırsızlıktan sabıkalıydı. Neriman, Kurban Bayramı’nda oğlunu alıp ailesinin yanına gitti ve boşanma davası açtı. Yiğitcan savcılık izniyle haftada iki kez babasıyla görüşüyordu. Nezir 1.5 ay önce de evde doğal gazı açıp Yiğitcan’ı öldürmek istedi, yeğenimi polisler kurtardı. Kardeşim, oğlunu birkaç hafta önce de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne götürmüş. Orada öldürecekmiş, vazgeçmiş. Eve gelip bunu bize anlatı. ‘Yiğitcan köprüde ‘Baba ölmek istemiyorum’ deyince, öldürmekten vazgeçtim’ dedi. İki defa denedi olmadı, üçüncüsünde öldürdü. Aslında doğal gazla zehirlemek istediğinde çocuğu bir daha babasına vermemeleri lazımdı.”

Haberin Devamı

‘Sürekli tehdit ediyordu’

Hala şöyle devam etti: “Yiğitcan öldürülmeden önceki günün akşamı bize gelmişti. Babasından çekindiği için gece bizde kalmak istedi. Ama Nezir, ‘Oğlum seni çok özledim, birlikte uyuyalım’ diyerek götürdü. Neriman oğluna çok düşkündü. Nezir de bunu kullandı. Neriman eve dönmeyince sürekli Yiğitcan’ı öldürmekle tehdit ediyordu.” Nezir Türkoğlu’nun oğlunu doğal gazla zehirlemek istediği gün, eşine Yiğitcan’ın ağlarken çekilmiş fotoğraflarını ve “Oğlunu arasın, bu çocuk ölecek, sabaha kalmaz” şeklindeki ses kaydını gönderdiği öğrenildi.

‘Şikâyet ettik önlem alınmadı’

Yiğitcan’ın dayısı Adem Deniz ise şunları anlattı: “Babası, Yiğitcan’ı doğal gazı açarak öldürmek istediğinde ilçe emniyet müdürlüğüne başvurduk. Polisler eve girip çocuğu kurtardı. Ama ertesi gün babasını serbest bıraktılar. Nezir iki hafta sonra da oğlunu görmek için savcılıktan izin kağıdı aldı. Gidip polise anlattık. ‘Darp var mı yok, o zaman bir şey yapamayız’ dediler. Devletimiz insanı bu kadar mı koruyor? Nezir’in çocuğunu öldürmekle tehdit ettiğini adliyeye de bildirdik ama hiçbir şey yapılmadı. Savcılık, çocuğunu ölümle tehdit eden babaya görme izni verdi! 10 senedir eziyet ediyordu. Yiğitcan annesiyle kalıyordu ama savcılık izni olduğu için mecburen hafta sonları babasına gidiyordu. Nezir hakkında ‘uzaklaştırma’ kararı da alındı ama kardeşimle oğluna koruma verilmedi. Emniyete her şeyi bildirdik önlem alınmadı, cinayet açık açık geliyorum’ dedi.”

Haberin Devamı

Yazarlar