Gündem Yağmur yağdı araçlar biriken sularda kaldı

Yağmur yağdı araçlar biriken sularda kaldı

23.08.2015 - 10:01 | Son Güncellenme:

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış TEM Otoyolu Hasdal kavşağında su baskınlarına neden oldu. Bazı araçlar biriken yağmur sularında mahsur kalınca, içerisindeki yolcular zor anlar yaşadı. İstanbul trafiğiyle ilgili bir diğer gelişme ise bugün bazı yolların trafiğe kapalı olması. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Vatan Caddesi’nde bugün yapılacak olan genel prova nedeniyle bazı yollar kullanılmayacak. Meteorolojiden ise çeşitli kentlere uyarılar var. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde sıcaklık 1 ila 3 derece azalıyor.

Yağmur yağdı araçlar biriken sularda kaldı

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, trafikte olumsuzlukları beraberinde getirdi. Şiddetli sağanak yağış nedeniyle TEM Otoyolu Hasdal kavşağını su bastı. Biriken yağmur suları sürücülere zor anlar yaşattı. Su birikintisinden geçmeye çalışan birçok araç, kavşakta mahsur kaldı. Bazı vatandaşlar araçlarının içerisinde kurtarılmayı beklerken, bazıları kendileri kurtulmaya çalıştı.

Yağmur sularında araçları ile mahsur kalan bir aile zor anlar yaşadı. Su birikintisi arabaya dolunca panikleyen biri kadın üç kişi, otomobilden çıkmaya çalıştı. Yarı bellerine kadar suya gömülen yağmurzedeler vatandaşların yardımıyla güvenli bir bölgeye ulaştı.

Haberin Devamı

TAKSİM ALT GEÇİDİNİ SU BASTI

Taksim Meydanı yayalaştırma projesi kapsamında meydanın altına yapılan alt geçidi sağanak yağmur sonrası su bastı. Araçlar burada mahsur kalırken trafik yoğunluğu oluştu. İtfaiye su tahliye çalışması yapıyor.

Yağmur yağdı araçlar biriken sularda kaldı

SAĞANAK YAĞIŞ ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Yağmurlu hava sadece İstanbul'da değil Türkiye'nin bir çok yerinde etkili olacak. Hava sıcaklığı ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir, Adana’nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Ordu ile bu sabah saatlerinde Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların; bugün sabah saatlerinde İstanbul’un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ile bu gece saatlerinden itibaren Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların; bugün (Pazar) sabah saatlerinde Anadolu yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 31

Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı34

Haberin Devamı

Antalya: Az bulutlu ve açık 32

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı 28

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Erzurum: Parçalı bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39

iSTANBUL'DA BU YOLLAR BUGÜN TRAFİĞE KAPALI OLACAK

İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Vatan Caddesi’nde bugün yapılacak olan genel prova nedeniyle bsaat 07:00 ile 16:00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak yollar ise şunlar:

TRAFİĞE KAPALI YOLLAR

-Topkule ve Mahmutbey Köprüsü,

-Vatan Caddesi,

-Oğuzhan Caddesi,

-Millet Caddesi'nden Vatan Caddesi'ne çıkan bağlantı yolları,

-Topkapı-Edirnekapı Kavşağı ve Vatan Caddesi kesişim noktası,

-Mahmutbey Yolu ve Topkule arası,

-Mahmutbey-Aksaray arası, (0-3 Yolu)

-Mahmutbey Köprüsü Habibler Yolu (Sultançiftliği Kavşağı arasında kalan yol)

ALTERNATİF YOLLAR

-D-100 Karayolundan Vatan Caddesine gidecek olan sürücülerin Haliç Tünel, Edirnekapı, Fevzipaşa Bulvarı, Aksaray güzergâhını veya Haliç Tünel, Ayvansaray ışıklardan Balat yolunu takiben Unkapanı ve Sirkeci istikametlerini kullanmaları,

Haberin Devamı

-E-80 Karayolunu kullanacak sürücülerin, Milliyet Gazetesi karşısından TEM Otoyolu istikametini kullanmaları,

-Sahil yolunu kullanacak sürücülerin sahil güzergâhından Yenikapı - Kumkapı - Sirkeci istikametini kullanmaları,

-Vatan Caddesini kullanarak Fatih ilçesindeki hastanelere gelecek olan gerek ambulans sürücüleri, gerekse diğer sürücülerin Sahil yolunu tercih ederek Samatya'dan Cerrahpaşa- Çapa- Haseki veya Vakıf Gureba Hastanelerine intikal etmeleri,

-Fatih istikametinden aynı gerekçelerle hastanelere intikal edecek sürücülerin Atatürk Bulvarı - Aksaray ve Millet Caddesi güzergâhını kullanmaları uygun olacaktır.