Gündem Göz kanlanması neden olur?

Göz kanlanması neden olur?

25.04.2018 - 13:59 | Son Güncellenme:

Göz kanlanması; zar tabakada bulunan damarların büyümesi neticesinde oluşan çatlamalar ile meydana gelen bir sağlık sorunudur. Çift gözde oluşan kanlanma mühim durumlara çoğunlukla işaret etmezken, tek gözde kanlanmanın sebebi mutlaka araştırılmalıdır.

Göz kanlanması neden olur

Göz en hassas organlardan biridir. Oluşabilecek en ufak bir zarar daha sorunlu durumlara yol açabilir. Söz konusu göz olduğunda müdahale ve tedavi hiç vakit kaybetmeden yapılmalı ve hemen bir doktora başvurulmalıdır. İşyerlerinde ise göze gelebilecek her çeşit asit, tahta parçası, metal parçası gibi maddelere karşı her türlü önlem alınmalı; göz solüsyon ve duşları bulundurulmalıdır. Eğer dışarıdan gelen yabancı cisim sebebiyle değil sebepsiz bir şekilde göz kanlanması yaşanıyorsa vakit kaybetmeden doktora gitmekte fayda vardır.

Haberin Devamı

Göz kanlanması neden olur?

· Göz kanlanmasının birçok sebebi bulunmaktadır. Bunlar;

· Göz kuruluğu

· Mikrobik vakalar

· Göz tansiyonu

· Alerjik vakalar

· Tiroid sebepli rahatsızlıklar

· Tansiyon

· İltihabi durumlar

· Vitamin eksikliği

· Diyabetik rahatsızlıklar

Göz kanlanmasının tedavisi nasıl olur?

Tedavi için teşhisin doğru bir şekilde tatbik edilmesi gereklidir. Göz kanlanması durumunun yaşanmasına sebebiyet verecek birçok faktör olabilmektedir. Bunlar derinlemesine bir araştırma sonucu uzman bir doktorun varabileceği bulgulardır. Bulgulara erişildikten sonra doğru tedavi yöntemi seçilir ve uygulanır. Günümüz alışkanlıklarından olan bilgisayarda uzun zaman geçirmek gözleri tehdit eden bir durumdur. Bu gibi durumlar için göz damlası kullanmak ve gözleri dinlendirmek yeterli olabilmektedir. Alerjik durumlar içinse göz için üretilmiş özel krem ve damlalar tatbik edilebilir. Vaka, göz damarlarında yırtılma gibi daha ileri boyutta problemlere yol açtıysa acil bir cerrahi önlem alınır.

Haberin Devamı

Göz kanlanmasında doğal tedavi yöntemleri nelerdir?

Göz kanlanması her ne kadar problemli durumlara işaret edebilse de basit bir uykusuzluk, uzun süre bilgisayar ekranına bakmak gibi birçok basit sebepten kaynaklanıyor olabilir. Bu gibi önem arz etmeyen durumlardan kaynaklı göz kanlanmalarında doğal yöntemlere başvurulabilir. Bu yöntemler; çay poşeti ile göze pansuman yapmak, gün içinde suyu yeterli miktarda içmek, göze süt ile pansuman yapmak, göze salatalık koymak ve yatıştırıcı göz damlaları kullanmaktır.