Ege Göztepe adım adım Süper Lig’e

Göztepe adım adım Süper Lig’e

27.05.2017 - 05:23 | Son Güncellenme:

Spor yazarlarımız Bülent Buda, Fatih Tanfer ve İsmail Özelçinler Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş’a Süper Lig yolundaki Göztepe’nin Boluspor karşısındaki performansı, İzmir’in bir kenetlenmesini ve pazartesi oynanacak rövanşı değerlendirirken, Göztepe’ye başarılar dilediler

Göztepe adım adım Süper Lig’e

1. Göztepe’nin Play Off’un ilk maçında Boluspor ile oynadığı oyununu nasıl buldunuz?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Göztepe, Boluspor karşısında bu sezonun en iyi ve doğru oyununu oynadı. Maç boyunca canlı, atak ve organize bir oyun anlayışı hakimdi. Alanı iyi daralttılar. Kompakt oynayıp sahanın her yerinde topun arkasına geçtiler. Futbolda hırs önemlidir. Tüm oyuncularda bu maçta gördük. Savunma sakin, güvenliği ön plana alan bir oyun tarzıyla başarılıydılar. Bekler hücuma katıldı. İlk gol de Tanju’nun ortasından geldi. Takımın en büyük avantajı özgüveniydi. Oyunu kanatlara iyi taşıdılar. Halil kanat akınlarında çok etkiliydi. Umut ve Jahovic doğru ikili. Forvet oynatılırsa takıma nasıl faydalı olduklarını gösterdiler. Umut önde rakip defansı bozarken, topu iyi kullanan Jahovic serbest oynayınca, Bolu defansı şaşırdı. İki golde Umut’tan geldi. İlk yarıda attığı ilk gole kadar 5 net gol pozisyonu buldu. Çünkü takım ritmini bulmuştu. Göztepe kollektif oyun tarzınıda arttırınca maçın hakimi oldu.Boluspor sadece 45 ve 60. dakikalar arasında etkili oldu. Göztepe bu oyun karşısında takım halinde diri ve mücadeleci yapısını ortaya koyunca bu etkiyi kırdı. Tabiki bu arada çok önemli bir oyuncu olduğunu her fırsata belirttiğim Segbefia devreye girdi ve iki kişilik oynadı. Alınan bu galibiyet Göztepe’nin istikrarlı ve doğru oyunun sonucuydu. Elbette her geçen hafta takımı tanıyan ve doğru dokunuşlar yapan Yılmaz Hoca’nın etkiside unutulmamalıdır.

Haberin Devamı

Göztepe adım adım Süper Lig’e

Bülent Buda: Sezon başından bu yana izlediğim Göztepe’nin en iyisiydi bence. Oyun alanında ne istediğini bilen, İstediğini almak için müthiş çaba gösteren ve bir biçimde de amacına ulaşan takım vardı sahada. Umut’un iki golü hem yapılış olarak hemde final vuruşlarında birinci sınıftı. Yani diyebiliriz ki, Bolu ile oynanacak 180 dakikanın ilk 90 dakikasında amaca, beklentilere ulaşılmıştır. Özellikle savunmanın rakibe pozisyon vermeden oynayan disiplinli yapısı ile orta alanın büyük çabaları, takım içerisindeki iletişim ikinci 90 dakika için büyük umut oldu.

İsmail Özelçinler: Bülent Abime yüzde yüz katılıyorum. Göztepe, Boluspor karşısında sezonun en iyi, en akılcı futbolunu sergiledi. Karşılaşma boyunca sahada ne yaptığını bilen bir Göztepe vardı. En önemlisi, sezon başından beri eleştirilen sarı kırmızılı defans, 90 dakika boyunca hatasız bir futbol ortaya koydu. Ceza alanında rakibine fırsat vermedi, ilk toplara zamanında yaptığı müdahalelerle dikkatleri üzerine çekti. Umut’un attığı goller tek kelimeyle akıl doluydu ve hazırlanış açısından da mükemmeldi. Segbefia, Emre Can, Tayfur, Halil, Umut ve jahovic başta olmak üzere tüm futbolcular verilen görevi en iyi şekilde yerine getirdiler. Göztepe, bana göre yüzde 99.9 finale kalacaktır...

Haberin Devamı

2. Göztepe için İzmir’i yönetenler başta olmak üzere, tüm kent kenetlendi bu konuda ne düşünürüyorsunuz?

Fatih Tanfer: Olması gereken, izmirlilik ruhu ortaya çıktı. Tribünlerde de bunu görmenin mutluluğunu yaşadık. En güzeli şehrin her yerinde takım ayırmaksızın bu sonucunun mutluluğu yaşandı. İzmir buna ve bundan çok daha iyilerine layıktır.

İsmail Özelçinler: Süper Lig özlemi çeken İzmir’e, İzmir’i yönetenler ve STK’lar başta olmak üzere tüm İzmir’in her zaman sahip çıkması gerekir.

Haberin Devamı

3. Pazartesi oynanacak Bolu’daki rövanş maçı için neler düşünüyorsunuz?

Bülent Buda: Hiçbir skor ne kadar iyi olursa olsun yeterli değildir. Futbol beklenmeyen sürprizlere açık bir oyundur. Ancak Göztepe’nin bu aşamada ulaşmış olduğu bilinç, beni ikinci 90 için de umutlu kılmakta. Bolu’da rakibin sonuca ulaşmak için baskısıyla yüzyüze gelecekler. O süreci aştıklarında İzmir’dekinden daha çok pozisyon yakalayacaklar: Çünkü rakip skora ulaşmak kaygısıyla daha çok basacaktır. Savunmasında gedikler oluşacaktır. Bu bağlamda final paslarıyla final vuruşları belirleyici olacak. Göztepe’de büyük bir olasılıkla final maçını oynamayı hak edecektir ve bunu başaracaktır.

Fatih Tanfer: Göztepe’nin evindeki Boluspor karşısındaki sergilediği oyun büyük umut verdi. Bu güzel oyun doğru anlayışla Bolu’da da devam ederse ki edeceğine inanıyorum, kesinlikle üst turu getirecektir. 2-0 avantajlı bir sonuçtur. Ancak öncelikle Bolu’da gol atmanın şart olduğunu düşünüyorum. Erken bulunacak bir gol Bolu’nun da oyundan kopmasına neden olacaktır. Göztepe’nin son haftalarda artan form grafiği oyuncularından disiplin ve coşku iyi sonucu getireceğine hiç şüphem yoktur.

Haberin Devamı

İsmail Özelçinler: Yukarıda da vurguladım. Bana göre Göztepe yüzde 99.9 finale kalacaktır. Ancak maça tıpkı İzmir’de olduğu gibi 90 dakika ciddiyetini elden bırakmadan asılmalı. Bir gol de bulması halinde çok rahat finale kalacaktır. Rakibinin gol atmak için saldıracağı kesin. Göztepe’nin hızlı ve usta adamları bu fırsatı mutlaka yakalayacaktır. Umarım erken bir gol bulurlar...