Ege Göztepe ilklerin takımı

Göztepe ilklerin takımı

25.05.2018 - 05:48 | Son Güncellenme:

Süper Lig’e fırtına gibi başlayan ve sezonu altıncı sırada tamamlayan sarı kırmızılılarda, teknik direktörlük koltuğuna Bayram Bektaş oturdu. Bektaş “Bu büyük takımla inanıyorum ki yeni başarılara imza atacağız” dedi

Göztepe ilklerin takımı

Süper Lig’e 14 yıl aradan sonra dönen Göztepe, sezona Tamer Tuna yönetiminde başladı. Sezonu altıncı sırada bitiren sarı kırmızılılarda Tuna, ilk Süper Lig deneyimini yaşadı. Tamer Tuna’yla önceki günlerde yollarını ayıran İzmir ekibi, teknik koltuğa Bayram Bektaş’ı getirdi. Sarı kırmızılılar, Bektaş’la 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Futbolculuk kariyerinde Sarıyer’de profesyonel olan Bayram Bektaş, sonrasında Antalyaspor, Altay, Beşiktaş, Trabzonspor, Atiker Konyaspor ve Kocaelispor formaları da giydi. Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlüğe geçen 44 yaşındaki antrenör ilk olarak Elazığspor’u çalıştırdı. Ardından Gazişehir Gaziantep’te görev yaptı. Bu sezon Ümraniyespor’un dümeninde yer alan Bektaş, Süper Lig’e çıkarmaya çalıştığı takımıyla, Play Off yarı final maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a elendi.

Haberin Devamı

Kalıcı olmak istiyor

Daha önce yaptığı açıklamalarda kariyer hedefinin içinde Süper Lig’de çalışmak olduğuna dikkat çeken Bayram Bektaş, bunun için kendisini her gün geliştirdiğini söylemişti. Bektaş’ın, Süper Lig kariyeri için ifade ettikleri şunlardı: “Ben bu işe başlarken kendime göre bir kariyer planlaması yaptım. Önce bu ligde birkaç sezon kendimi kanıtlayıp daha sonra kariyer planlamamdaki gibi Süper Lig’de teknik direktörlük yapıp, orada da futbol felsefemi göstererek kalıcı olmak istiyorum. Bir yere gidebilirsiniz ama önemli olan orada kalıcı olup aranan nitelikte olmaktır. Benim de hedefimde bu var.”

Hedefine ulaştı

Süper Lig hedefine, sarı kırmızılı kulüple ulaşan Bektaş, “İzmir’e yabancı değilim. Göztepe sevgisinin ne kadar büyük olduğunu biliyorum. Sarı kırmızılı camia Süper Lig’e çıktığı ilk yıl zaten tüm Türkiye’ye bunu gösterdi. Göztepe ilklerin takımı olarak bana bir ilki yaşatacak. Süper Lig’de ilk deneyimim olacak. Ancak benim hedeflerim büyük. Umut ediyorum ki Göztepe’nin geçtiğimiz sezon elde ettiği başarının üzerine koyarak yeni stadımızla birlikte, el birliğiyle yeni başarılara imza atacağız. Muhteşem Göztepe taraftarıyla buluşmak için çok heyecanlıyım” dedi.

Haberin Devamı

28. teknik adam

Bayram Bektaş, gelecek sezon Süper Lig’de 27. kez mücadele edecek Göztepe’nin lig tarihindeki 28. çalıştırıcısı olacak. Sarı kırmızılı ekipte 10’u kesintisiz olmak üzere 12 sezon görev alan Adnan Süvari, takımının başında 340 maçta görev yaptı. Süvari’nin ardından en fazla görev yapan isimler 52 maçla Ruhi Karaduman, 38 müsabakayla Andrea Kutik ve 34 karşılaşmayla Tamer Tuna oldu. Bektaş ayrıca Başkan Mehmet Sepil dönemindeki 8. teknik direktör olacak.