Gündem Grup Metro'yu ölüm dağıtmıştı

Grup Metro'yu ölüm dağıtmıştı

07.05.2015 - 09:11 | Son Güncellenme:

Değer Deniz’in Grup Metro’dan müzisyen arkadaşı Burak Terek de 9. kattan düşerek hayatını kaybetmişti. Grubun 3'üncü üyesi Semra Altınel ölümlere “İlk bakışta lanet gibi geliyor ama tesadüf’ dedi.

Grup Metroyu ölüm dağıtmıştı

İstanbul Beyoğlu’ndaki evinde önceki gece korkunç bir cinayete kurban giden rock şarkıcısı Değer Deniz’in Grup Metro’dan müzisyen arkadaşı Burak Terek de 6 yıl önce 9. kattan düşerek yaşamını yitirmişti. Terek, Kurtköy’deki evinin balkonundayken astım krizine yakalanarak 9. kattan düşmüştü. Bu olaydan sonra Değer Deniz’in gitaristliğini yaptığı, Teoman’ın prodüktörlüğünü üstlendiği Grup Metro dağılmıştı. Deniz, 2012 yılında Habertürk'ten Zafer Akbaş’a verdiği röportajda bu olaydan “Metro 3 kişilik bir gruptu. 2002’de albümümüz çıktı Semra Altınel, Burak Terek ve benden oluşuyordu. Daha sonra Semra ile yollarımızı ayırdık. Ve ikimiz devam etme kararı aldık. Daha sonra biz de ayrıldık. Burak’la ilgili üzücü bir olay yaşadığımız için grup dağıldı” diye söz etmişti.

Haberin Devamı

‘KENDİME ÖZEL SIRLARIM VAR’

Değer Deniz, Şehrin Kıyıları adlı şarkısının sözlerinde “Bu şehrin kıyılarına vurmuş bir sırrım var” diyordu. Röportajda Deniz’e “Sırrın nedir?” diye sorulunca, “Adı üstünde sır... Burada ne yazık ki açıklayamayacağım herkesin olduğu gibi benim de kendime özel sırlarım var” cevabını vermişti. Değer Deniz, utangaç bir yapısı olduğunu da şu sözlerle anlatmıştı: “Benim genel yapımda utangaçlık vardır. Hiçbir zaman müziği şöhret olmak için kullanma taraftarı değilim. Çok tanınmak mümkün olduğu kadar çok insanla bunu paylaşmak çok güzel bir şey. Bütün müzisyenlerin amacı da budur.”

Grup Metroyu ölüm dağıtmıştı

"İLK BAKIŞTA LANET GİBİ GELİYOR AMA..."

Teoman’ın prodüktörlüğünü yaptığı Grup Metro, 3 kişiden oluşuyordu. Semra Altınel, Yiğit Burak Terek ve Değer Deniz. Değer Deniz, Cihangir’deki evinde öldürüldü. Yiğit Burak Terek 2009 yılında Kurtköy’deki evinin balkonunda astım krizine yakalandı ve 9. kattan düşerek öldü. Grubun solisti Semra Altınel, bu konuyla ilgili “İlk bakışta lanet gibi geliyor ama kader, tesadüf. Hepimiz öleceğiz sonuçta. Yiğit Burak astım krizinden öldü ama Değer’in ölümü trajik bir cinayet” dedi. Altınel, Değer Deniz için “Çok mantıksız bir olay, içkisi, sigarası, gece hayatı olmayan, kimseyle problemi bulunmayan bir insandı. Küçük bir arkadaş çevresi vardı. Son derece mantıksız, çok üzgünüz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TANIDIK MI ÖLDÜRDÜ?

Öte yandan kapıda zorlanma olmaması ve evden bir şey alınmaması nedeniyle Deniz Değer'in katili tanıdığı ihtimali değerlendiriliyor.