Gündem Güçlü kadın, güçlü toplum

Güçlü kadın, güçlü toplum

25.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin birinci sıra milletvekili adayları, kadına karşı şiddetin önlenmesi için harekete geçti.

Güçlü kadın, güçlü toplum

CHP Çanakkale 1. sıra milletvekili adayı Muharrem Erkek, “güçlü kadın, güçlü toplum” mesajını verdi. CHP Edirne 1. sıra milletvekili adayı Okan Gaytancıoğlu da mevsimlik tarım işçisi kadınlara aile sigortasi kapsamında destek yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

‘Şiddet ağır suç olacak’

Milliyet’e konuşan Gaytancıoğlu, mevsimlik tarım işçilerinin yüzde 44’ünün kadınlardan oluştuğuna dikkati çekerken, “Bu kadın işçilerimizin yüzde 90’ı okuma yazma bilmiyor. Çocukları eğitim ve sağlık hizmetine ulaşamıyor. Kötü şartlarda barınıyorlar ve temiz su sıkıntısı çekiyorlar. Günde 12-15 saat arası çalışan bu kadınlar hak ettikleri kazancı elde edemiyor.

CHP iktidarında aile sigortasıyla mevsimlik kadın işçilerimizin yaşamları asgari gelir standartlarına ulaşacak. Aile sigortası destekleri kadınlara yapılacak. Kayıt dışı çalışmayı önlemek için yeni bir istihdam programını hayata geçireceğiz. CHP iktidarında kadına yönelik şiddet ağır suçlar kapsamına alınacak” dedi.

Haberin Devamı

Etkin mücadele

Avukat Muharrem Erkek ise kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda parlamentoda etkin olmak istediğini belirtirken, Çanakkale gibi bir kentte dahi kadınların gördüğü şiddetin oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Çanakkale’de her 100 kadından 13’ü fiziksel şiddete maruz kaldığını kaydeden Erkek, “güçlü kadın, güçlü toplum” temasının altını çizdi.