Gündem Gülen diziye müdahale etmiş

Gülen diziye müdahale etmiş

04.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün ‘’Tahşiyeciler grubuna’’ kumpas kurduğu gerekçesiyle aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski emniyet  müdürlerinin de bulunduğu 33 sanığın yargılandığı davaya ilişkin gerekçeli kararda, tanık sıfatıyla ifade veren Cüneyt Özdemir, elebaşı Gülen’in dava konusu diziye müdahale ettiğine ilişkin sözler söylediğini anlattı.

Gülen diziye müdahale etmiş

Özdemir, ifadesinde Hanefi Avcı ile son kitabı hakkında bir röportaj gerçekleştirdiğini, bu söyleşi sonrasında pek çok iddianın ‘’Gülen Cemaatini’’ kapsadığını ve bu nedenle Fetullah Gülen ile de bir röportaj yapmak istediğini belirterek, bu talebinin de kabul edildiğini söyledi.
Özdemir, 2010 yılında 4 meslektaşıyla beraber Pensilvanya’ya gittiklerini anlatarak, görüşmeye ilişkin şunları kaydetti: “Kısa bir görüşme gerçekleştirdik, farklı konular konuşuldu. O dönem Bejan Matur, Zaman gazetesinde yazan bir meslektaşımdı ve Matur’un bir sorusu üzerine bu konu açıldı. Matur dizide özellikle Kürtlerle ilgili ya da o dönem hatırladığım kadarıyla İsrail ile ilgili çok marjinal söylemler olduğu, bundan rahatsız olup olmadığını Gülen’e sordu, o da diziyi takip ettiğini ve bu tür marjinal söylemler olduğunda da müdahale ettiğini söyledi.”