Gündem Gülen’in yeğenleri cezaevine gönderildi

Gülen’in yeğenleri cezaevine gönderildi

03.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Erzurum 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından FETÖ’ye olmak suçundan haklarında yakalama kararı bulunan Fetullah Gülen’in yeğenleri Hüseyin Gülen ile Büşra Gülen’in Yeşilyurt semtinde bir evde saklandığını belirledi.

Gülen’in yeğenleri  cezaevine gönderildi

Baskında Hüseyin Gülen ile Büşra Gülen, 23 Ekim’de gözaltına alındı. Şüphelilerin yakalandığı evde yapılan aramada 2 bilgisayar, 2 cep telefonu ve 2 bin TL ele geçirildi. Adliyeye çıkarılan Hüseyin Gülen ile Büşra Gülen FETÖ’ye üye oldukları gerekeçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

21 öğretmene gözaltı

- Adana’da FETÖ ile ilişkisi olduğu iddia edilen öğretmenlerin adreslerine operasyon düzenlendi. 25 adrese giden ekipler 21 öğretmeni gözaltına aldı. Adana’da gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

- Uşak’ta önceki eş zamanlı olarak 18 adrese yönelik operasyonda, KHK ile ihraç edilen ve açığa alınan 8’i kadın, 10’u erkek öğretmen ve biri hemşire 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ‘ByLock’ sistemini kullandığı öğrenildi.

- FETÖ soruşturması kapsamında İl Müftülüğü personeline yönelik Aksaray merkezli Nevşehir, Kayseri ve Ankara’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aksaray’dan 15 kişi, Nevşehir, Ankara ve Kayseri’den de 1’er kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden İbrahim A.’nın örgütün Aksaray Diyanet imamı olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

- Düzce’de FETÖ ile bağlantılı oldukları ve örgüte finansal destek sağladıkları gerekçesiyle İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından merkeze bağlı Hacıaliler köyünde muhtar, azalar ve köy imamının evinde arama yapıldı. Bazı belgelere el konulan aramalar sonrasında muhtar ile 6 aza, köy imamı ve eşi gözaltına alındı.

‘İl ablası’ tutuklandı

Edirne’de FETÖ yurtlarında ablalık yaptığı iddia edilen Ayşe B. sohbetlere katıldığı gerekçesiyle R.D.S. ile Bursa’da İl Sağlık Müdürlüğü’nde sağlık memuru E.K. gözaltına alındı. Edirne’deki öğrenci yurtlarının ‘il ablası’ olduğu belirtilen Ayşe B. tutuklandı. Manisa merkezli 9 ilde ‘FETÖ ablası’ olarak nitelendirilen kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 62 kişi yakalandı.