Kültür Sanat "Gülün Adı" dizi oluyor

"Gülün Adı" dizi oluyor

06.11.2017 - 17:52 | Son Güncellenme:

Umberto Eco'nun kült romanı Gülün Adı daha önce filme uyarlandığı gibi şimdi de diziye uyarlanıyor. Usta aktör John Turtoro başrolde oynayacak.

Gülün Adı dizi oluyor

Umberto Eco'nun 1980 tarihli efsane romanı Gülün Adı daha önce Sean Connery'nin büyük performanıyla ölümsüzleşmişti. Şimdi ise aynı roman John Turturro'nun başrolünde bir mini diziye dönüşüyor. Alman medya şirketi Tele München Group ile İtalyan 11 Marzo, Palomar ve RAI Fiction işbirliğinde hayata geçecek olan proje, başrollerine usta aktörler John Turturro ve Rupert Everett'i kattı. Umberto Eco'nun klasikleşmiş eserinden uyarlanacak olan yapım, sekiz saatlik mini dizi formatında ekrana gelecek.

Haberin Devamı


1327’de İtalya’daki bir manastırda geçen romanda bir cinayet soruşturması gözler önüne seriliyor. Hem Ortaçağ Hıristiyan dünyasını derinliğine irdeleyen bir tarihsel roman hem de soluk soluğa okunan bir polisiye öykü olan Gülün Adı, 1986 yılında Jean-Jacques Annaud'un yönetmenliğinde bir sinema filmine de dönülmüştü. Usta oyuncu Sean Connery'nin oynadığı film, kitabın şöhretine adeta şöhret atmıştı.

30 yıl sonra Gülün Adı şimdi de karşımıza bir televizyon dizisi olarak çıkacak. Roma'daki Cinecittà Studios'ta Ocak ayında çekimlerin başlaması bekleniyor.

Yazarlar