Amasya Gümüşhacıköy'de Öğrenci Servis Araçları Denetlendi

Gümüşhacıköy'de Öğrenci Servis Araçları Denetlendi

14.12.2017 - 17:00 | Son Güncellenme:

.

Gümüşhacıköyde Öğrenci Servis Araçları Denetlendi

AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy ilçesinde öğrenci taşıyan servis araçları denetlendi.

Haberin Devamı

Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Büro amirliği ekipleri tarafından araçların belirlenen çalışma kurallarına uyup uyup uymadıklarını kontrol için öğrenci servis araçları denetlendi.

İlçe Emniyet Müdürü Ender Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, denetimde servis şoförlerine, araç muayene kontrolü yapıldığını söyledi.

Sürücülerin kesinlikle araç içerisinde sigara içmemeleri, öğrencilerin indirme ve bindirme noktalarına ve şehir içinde trafik kurallarına uymaları gerektiğini anlatan Turan, şöyle konuştu:

"Denetimlerde yangın söndürme tüpü, okul servis araçlarına belediyelerce düzenlenen Okul Servis Aracı Özel İzin Belgesi, Okul Servis Aracı Bakım ve Onarım Takip Formunun bulunması gerektiğini anlattık. Araçlarda mutlaka okul taşıtı yazısı ve 'DUR' yazılı kırmızı ışık veren lambanın olması, fazla yolcu taşınmaması uyarısında bulunduk." dedi.

Haberin Devamı

Turan, belirlenen eksiklerin giderilmesi konusunda sürücülere uyarı yapıldığını bildirerek, kontrollerin sık sık tekrarlanacağını, servis şoförlerinin önümüzdeki günlerde bir günlük süreyle eğitime tabi tutulacağını sözlerine ekledi.