Gümüşhane Gümüşhane il özel idaresi bayramlaştı

Gümüşhane il özel idaresi bayramlaştı

11.07.2016 - 12:12 | Son Güncellenme:

Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin 20 yıldır sürdürdüğü bayramlaşma geleneği, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ardından ilk mesai gününde gerçekleştirdi.

Gümüşhane il özel idaresi bayramlaştı

Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin 20 yıldır sürdürdüğü bayramlaşma geleneği, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ardından ilk mesai gününde gerçekleştirdi.
Kurumun sosyal tesislerinde düzenlenen programa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcıları Selahattin Kocaman, Kemalettin Demirkıran, birim müdürleri, Yol-İş 2 Nolu Şube Genel Sekreteri İlyas Kocaman, Özel İdare Yol-İş İşyeri Temsilcisi Cevdet Şişman ve çalışanlar katıldı.
Törende konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Özel İdare ailesi olarak çok geniş bir alanda hizmet verdiklerini, bu kadar yoğunluk ve tempoya rağmen işbarışı konusunda en iyi kurumlardan birisi olduklarını belirterek, emek veren tüm personeline teşekkür etti ve bayramını kutladı.
Özellikle son dönemde gündem olan özlük hakları ve kıdem tazminatlarıyla ilgili devletin büyüklüğüne vurgu yapan Akdoğan, “Devletimiz kimsenin hakkını zayi etmez. Biz çalışacağız, karşılığını alacağız” ifadelerini kullandı.
“BU ŞEHİRDE NE TÜR FAALİYET VARSA HEPSİNE ÖZEL İDARE’DEN DESTEK VAR”
Kurum olarak köylerde daha çok altyapıya yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydeden Akdoğan, “En az köylerdeki hizmetlerimiz kadar da şehir merkezlerinde sosyal alanda, spor, gençlik, sağlık, eğitim alanlarında da faaliyetler gösteriyoruz. Özel İdaremizin kesinleşen bütçesinin yüzde 20’sini de eğitime ayırıyoruz. Bu şehirde ne tür faaliyet varsa hepsine Özel İdare’den destek var. Bu hizmetleri de birlikte yürütüyoruz. Sorunları hep birlikte aşacağız” dedi.
Yol-İş 2 Nolu Şube Genel Sekreteri İlyas Kocaman ise ağırlıklı olarak taşeron ve emekli olacak personelin kıdem tazminatı ve özlük haklarıyla ilgili yapılan sendikal çalışmalar hakkında bilgi verdi.
KIDEM TAZMİNATI KESİLMEYECEK
Kıdem tazminatıyla ilgili emekli olacak olan personelin dedikodulardan rahatsız olduğunu bunu da en yetkili isimlerle görüştüklerini kaydeden Kocaman, kıdem tazminatlarının kesilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.
“TAŞERON İŞÇİLERLE İLGİLİ TEMMUZ AYI SONUNDA EK ÖDENEK GÖNDERİLMESİ GÜNDEMDE”
Taşeron işçilerin durumuyla ilgili çalışmanın TBMM’de sürdürüldüğünü dile getiren Kocaman, “Taşeronlarla ilgili açıklanan kadro veya 3 yıllık sözleşme paketini Hak-İş sendikası sunmuştu. Yasa çıktıktan sonra sendikal örgüte üye olamadıkları anlaşılınca, komisyonlarda bu düzenlemenin yüzde 80’i değişti. Şuanda TBMM’de yüzde 90 bizim istediğimiz gibi bir yasanın çıkacağını tahmin ediyoruz. O konuda taşeron arkadaşlar çelişkide olmasınlar. Bizim ödeneklerimiz belki kısıtlı. Onu da Maliye Bakanımızla görüştük. Temmuz ayı sonunda taşeron işçiler için mali durumlarına göre yeniden ödenek gönderilmesi durumu var” ifadelerini kullandı.

Yazarlar