Gümüşhane GÜMÜŞHANE’YE MAYIS AYINDA REKOR YAĞIŞ

GÜMÜŞHANE’YE MAYIS AYINDA REKOR YAĞIŞ

31.05.2016 - 14:05 | Son Güncellenme:

.

GÜMÜŞHANE’YE MAYIS AYINDA REKOR YAĞIŞ

Gümüşhane’de Mayıs ayı içerisinde metrekareye 148,1 kilogram yağış düştü. Bu rakam uzun yıllar ortalamasının 3 katı olarak kayıtlara geçti.
Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Ömer Çekirdek, Mayıs ayı içerisindeki yağış durumuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Uzun yıllar ortalamasına göre Gümüşhane’ye Mayıs ayında metrekareye ortalama 52 kilogram yağış düştüğünü kaydeden Çekirdek, bu rakamın 2016 yılı Mayıs ayında 148,1 kilogram olarak gerçekleştiğini ve ortalamanın yüzde 185 üzerinde olduğunu söyledi.
Mayıs ayında Gümüşhane’nin ortalamanın neredeyse 3 katı yağış aldığını dile getiren Çekirdek, geçtiğimiz yıla göre ise yüzde 10’luk bir artışın söz konusu olduğunu kaydetti.
MAYIS AYINDA ORTALAMA SICAKLIK 16,1 DERECE
Mayıs ayı boyunca 20 günün yağışlı geçtiğini dile getiren Çekirdek, hava sıcaklığının ortalama en yüksek 26,4, en düşük 6,7 olarak ölçüldüğünü ortalama sıcaklığın 16,1 derece olarak gerçekleştiğini ifade etti.
Mayıs ayında en fazla yağmurun 28 Mayıs tarihinde gerçekleştiğini kaydeden Çekirdek, aynı gün metrekareye 24 saatte 34,8 kilogram yağış düştüğünü de sözlerine ekledi.
FASULYE TOHUMLARI ÇÜRÜDÜ
Diğer yandan aşırı yağış nedeniyle köylerde vatandaşların geçtiğimiz haftalarda ektikleri fasulye tohumları çürürken, çok sayıda köylü yeni tohumlarla fasulye dikmek zorunda kaldı.