İstanbul Gümüşhaneli öğrencilere kıymetli hizmet

Gümüşhaneli öğrencilere kıymetli hizmet

30.05.2017 - 13:48 | Son Güncellenme:

.

Gümüşhaneli öğrencilere kıymetli hizmet

İstanbul Esenyurt’ta GÜSİAD (Gümüşhaneli Sanayici ve İşadamları Derneği) ve Gümüşhane Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yaptırılan kız öğrenci yurdu hizmete açıldı. Açılış törenine Gümüşhane milletvekili Osman Akgül,  işadamları, bürokrat ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.  

Haberin Devamı

İlk teşekkür bağışçılara

GÜSİAD Başkanı Kenan Aydın açılış konuşmasında şunları söyledi: ‘Binanın arsasını  1988 yılında bağışlayan işadamı hemşerilerimiz Mustafa Erdoğan, Basri Erdoğan ve kardeşlere ilk teşekkürü etmek istiyorum. GÜSİAD, Gümüşhane Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile anlaşarak inşaatın yapımını üstlenmiştir. Bu işbirliğinin gerçekleşmesi sürecinde; bir taraftan GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi diğer taraftan da Gümüşhane Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı olan değerli büyüğümüz Sn. Metin Akagün ile GÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı olan Sn. Av. K. Çetin Kantek’ ’in çok değerli katkıları olmuştur. Her iki büyüğümüze de huzurlarınızda teşekkür etmek isterim.’

‘Otel konforunda yurt’

’4.330 m2 kapalı alana sahip binamız bodrum katla birlikte 7 kattır.  65 oda ve 185 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye başlayan binamızın zemin kata yapılmakta olan ilavelerle 200 öğrenci kapasitesine ulaşacağı planlanmaktadır. Neredeyse bir otel konforunda olan kız öğrenci yurdu, 24 saat kameralarla izlenmekte olup,  güvenlik kontrolleri en üst seviyededir.   Öğrenci yurdunda %15 oranında Gümüşhaneli Üniversite öğrencisi kontenjanı bulunmakta olup, bu öğrencilerimize  %20 indirimli fiyat uygulanacaktır.’

Haberin Devamı

‘Kadıoğlu’na özel teşekkür’

Projeye başlama sürecinde GÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Sn. Muammer Beyaz’ın “Bu proje öyle ya da böyle hayata geçirilecektir” sözü bize gereken cesareti vermiş,  projenin tamamlanmasında mihenk taşı olmuştur. Her aşamada desteğini arkamızda hissettiğimiz Esenyurt Belediye Başkanı Sn. Necmi Kadıoğlu’na özel olarak teşekkür etmek isterim’ dedi .

Osman Akgül: ‘Her türlü desteğe hazırız’

Programda daha sonra Gümüşhane eski milletvekili Mustafa Canlı söz alarak, yapılan hizmetlere teşekkür etti. Gümüşhane milletvekili H.Osman Akgül ise, hükümetin Gümüşhane’de devam eden yatırımları hakkında özet bilgi vererek, sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları kalıcı hizmetlerin böyle eserlerle taçlandırılmasındaki memnuniyetlerini dile getirdi. Akgül, ‘ Eğitim alanına yapılan her türlü yatırımlarda hükümetimiz son derece destek veren bir yaklaşım içindedir. GÜSİAD’I bu hizmetinden dolayı tebrik ediyorum’ dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından destekçilere teşekkür plaketleri verildi ve yurt gezildi.