İtalya Serie A Reklam kokan hareketler

Reklam kokan hareketler

20.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Roma’nın yıldız futbolcusu Totti’nin Lazio derbisinde yaptığı “selfie” sevinci UEFA Hakem Kurulu’nun gündemine girdi. Hareketin “Sportmenliğe aykırı” ve “Reklam yapma” başlıkları altında karşılık bulacağı belirtilirken, yapan oyuncuya ceza verileceği ifade edildi.

Reklam kokan hareketler

CEMAL ERSEN

Haberin Devamı

Roma’nın efsane kaptanı Francesco Totti’nin önceki hafta İtalya Serie A’nın 18. haftasında oynanan Lazio derbisinde attığı golden sonra yaptığı “selfie” sevinci UEFA Hakem Kurulu’nun gündeminden kaçmadı.

Totti’nin Lazio karşısında 64. dakikada attığı beraberlik golünden sonra saha kenarına gelerek “selfie” çekmesinin kural ihlali olup olmadığı tartışmasına UEFA tarafından son nokta konuldu. UEFA, benzeri gol sevinçlerinin hakem tarafından ihtar, yani sarı kartla cezalandırılması gerektiğini duyurdu.

İtalyan yıldızın bu hareketinin talimatlarda karşılığı bulunmamasına karşın, gol sonrası formanın altındaki reklamı göstermek gibi değerlendirileceği bildirildi.

Hollanda örneği

Geçen hafta Belek’de gerçekleştirilen Kış Hakem Semineri’nde konuyla ilgili görüşlerini açıklayan UEFA Hakem Kurulu üyesi eğitimci Jaap Uilenberg, ülkesi Hollanda’dan örnek verdi. Uilenberg, “Totti’nin bu hareketi çok konuşuldu, tartışıldı. Benim ülkem Hollanda’da benzer gol sevinçlerinin sarı kartla cezalandırılması kararı alındı. Siz de Türkiye’de bu uygulamayı yapacaksınız. Sanırım UEFA da üye ülke hakem kurulları kanalıyla aynı talimatı verecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Totti’nin “selfie” çekmesinin “sportmenliğe aykırı” hareket ve “reklam yapma” başlıkları altında karşılık bulacağı kaydedildi. Totti’nin cep telefonu ile yaptığı kutlama reklam içerdiği için de doğru olmadığı, bu nedenle yaptırım uygulanmasının gerektiği ifade edildi.