Gündem 1.200 kilometre geldik katil evinde oturuyor!

1.200 kilometre geldik katil evinde oturuyor!

13.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hatay’daki Gezi protestoları sırasında 2 Haziran 2013’te başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’le ilgili güvenlik gerekçesiyle Balıkesir’e alınan davada, tutuksuz sanık polis A.K.’nin yargılanmasına devam edildi.

1.200 kilometre geldik katil evinde oturuyor

Davanın 4’üncü duruşması dün saat 09.00’da Balıkesir 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Çok sayıda polis adliye çevresinde güvenlik önlemi aldı. Baba Edip Cömert ile ağabey Zafer Cömert katılmadığı duruşmada Cömert’in annesi Hatice Cömert ve kardeşi Adnan Cömert, ablaları Meryem Cömert Öz ile Fatma Cömert Kartal katıldı. CHP Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm ile CHP Ankara milletvekili Ali Haydar Genç ve HDP MYK üyesi Serpil Kemalboy da duruşmayı izleyenler arasındaki yerini aldı. Çeşitli sendikalar, sivil toplum örgütleri ve sol grupların temsilcileri de adliye girişinde duruşmanın sonuçlanmasını bekledi.

Haberin Devamı

SEGBİS’te sorun çıktı

Ses ve görüntü bilişim sistemi (SEGBİS)’nde meydana gelen arıza nedeniyle duruşma gecikmeli başladı. Saat 09.00’da başlayacağı duyurulan duruşma, sanık polis A.K’nin SEGBİS sistemiyle ifade verdiği Mersin Adliyesi ile Balıkesir Adliyesi arasında bağlantı kurulamadığı için gecikti. Mahkeme heyeti, sistemdeki arıza bir türlü giderilemeyince 10.15’te duruşmaya başlamadan ara verdi. Aranın ardından 10.50’da duruşmaya geçildi. Hatay’da ki bazı tanıkların ifadeleri okundu. Sanık polis A.K. ise tanık ifadeleri sonrası açıklama yapmayacağını söyledi.

Ağabey Adnan Cömert, sanık polisin hedef gözeterek ateş ettiğini iddia ederken abla Meryem Cömert Öz, “Biz 1200 kilometre uzaklıktan o kadar yol geliyoruz. Katil evinde oturuyor. Nerede adaletiniz? bu davayı artık bitirin” diye konuştu. Sanık polisin tutuklanması istemini bir kez daha reddeden mahkeme, bazı tanıkların dinlenmesi, evrak eksiklerinin giderilmesi için duruşmayı Adli tatili de göz önüne alıp 9 Ekim 2015 tarihine erteledi.

Haberin Devamı

Cömert ailesi adliye çıkışında duruşmanın bir kez daha ertelenmesine isyan etti. “Adalet yok, vicdan yok” diye bağıran anne Hatice Cömert, “Ölüme kadar, adalet sağlanana kadar peşlerini bırakmayacağım” diye konuştu.