Gündem ‘1 can için 2 çay ocağı’ anlaşması

‘1 can için 2 çay ocağı’ anlaşması

01.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da Yöndem ve Yaman aileleri bir kişinin öldüğü olaydan sonra mahkemelik oldu. Aileler, 2 çay ocağı karşılığında anlaştı. Öldürülen İbrahim Yaman’ın ağabeyi ‘Kan, kanla yıkanmaz’ dedi

‘1 can için  2 çay ocağı’ anlaşması

Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi Otosansit TIR Parkı’nda, geçen aralıkta iki kamyonun karıştığı kazanın
ardından Yöndem ile Yaman aileleri arasında çıkan tartışma güçlükle yatıştırıldı. Olaydan sonra, Yöndem ailesi, işlettiği çay ocağına kalabalık grup ile gelen Yaman ailesi fertleriyle kavga etti.
Göğsünden tabancayla vurulan İbrahim Yaman yaşamını yitirdi. Polis 16 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen cinayet şüphelileri Sinan ve Erdal Yöndem kardeşler tutuklandı. Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ceza davası ve Bursa 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan tazminat davası devam ederken Yaman ve Yöndem ailelerini savunan avukatlar ve Bursa Kamyoncular ve Nakliyeciler Odası Başkanı Adil Bedel ile öldürülen İbrahim Yaman’ın ağabeyi Mehmet Yaman’ın devreye girmesi sonucu taraflar anlaşma yaptı. Tutuklu sanıklar Sinan ve Erdal Yöndem ile tutuksuz yargılanan İzzettin Yöndem’in, öldürülen İbrahim Yaman’ın eşi İlknur Yaman ile diğer davacılar, iki ayrı çay ocağını Yaman ailesine devretmesi, karşılığında Yaman ailesinin davalardan vazgeçmesi için protokol imzaladı. İbrahim Yaman’ın ağabeyi Mehmet Yaman, “Kan, kanla yıkanmaz” diye konuştu.