Gündem 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayın nedeni ortaya çıktı

1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayın nedeni ortaya çıktı

17.01.2024 - 12:17 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da Cihan Demir’in (32) tabancayla vurularak öldüğü, A.K. ile N.K. adlı kadınların da yaralandığı olaya ilişkin gözaltına alınan Heycan Çiftçi (20), tutuklandı. Çiftçi’nin ablası L.D. ile Cihan Demir’in boşanma aşamasında ve kavgalı oldukları, olayın da bu nedenle yaşandığı bildirildi.

1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayın nedeni ortaya çıktı

Olay, 15 Ocak’ta Sur ilçesi İnönü Caddesi’nde meydana geldi. İki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Taraflardan Heycan Çiftçi, belinden çıkardığı tabancayla Cihan Demir’e ateş edip vurdu. Kavgada ayrıca A.K. (15) ve N.K. (37) adlı kadınlar da yaralandı.

Haberin Devamı

Bu sırada bölgede bulunan TEM polisleri kavgaya müdahale ederek Heycan Çiftçi’yi tabancasıyla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, yaralılardan Cihan Demir, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cihan Demir’in cenazesi otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak toprağa verildi. A.K. ile N.K.’nin hastanedeki tedavisi ise sürüyor.

KAVGANIN NEDENİ ABLA ENİŞTE KAVGASI

İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Heycan Çiftçi’nin Cihan Demir’in kayınbiraderi olduğunu tespit etti. Heycan Çiftçi’nin ablası L.D. ile Cihan Demir’in 4 çocukları bulunduğu, boşanma aşamasında ve kavgalı oldukları belirlendi. Heycan Çiftçi’nin olay günü karşılaştıklarında bu nedenle tartışma çıktığı, tabancayla Demir’i yüzünden vurduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Heycan Çiftçi, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.