Gündem 1 milyon 68 bin aday daha SBS’ye girdi

1 milyon 68 bin aday daha SBS’ye girdi

07.06.2010 - 00:09 | Son Güncellenme:

İlköğretim 7. sınıf öğrencisi yaklaşık 1 milyon 68 bin adayın katıldığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yapıldı.

1 milyon 68 bin aday daha SBS’ye girdi

SBS, tüm il merkezleri ile yurt dışında Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’de gerçekleştirildi. SBS, tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00’ da başladı ve 100 dakika sürdü. Öğrencilere sınavda 90 soru yöneltildi. Sınavın soru ve cevapları, adresli linkten yayımlanacak. İlköğretim 6. sınıflar da 12 Haziran Cumartesi günü SBS’ ye katılacak. İlköğretim 6 ve 7. sınıfların sınav sonuçları ise 6 Ağustos 2010 ’da açıklanacak.

Şekerli karşılama
İzmir’deki SBS’ye giren öğrencilere şeker ya da çikolata, su ve kalem verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, öğrencilerin moralini yüksek tutmak için böyle bir uygulamaya gittiklerini söylerken, il genelinde 51 bin 160 öğrencinin sınava girdiğini söyledi. Üye, 12 engelli öğrenci için özel donanımlı sınıflarda sınava alındığını, 4 öğrencinin hastanede, 1 öğrencinin evinde sınav yapıldığını belirtti.

Tek aday, iki gözetmen
Ailesi bir süre önce Adana’dan Malatya’nın Darende ilçesine taşınan öğrenci Hakkı Kayacı, ilköğretim 7. sınıfların katıldığı Seviye Belirleme Sınavına (SBS), kendisi için açılan salonda iki gözetmen eşliğinde girdi. Gözetmenler eşliğinde tek başına sınavı tamamlayan Kayacı, böyle bir uygulama beklemediği için ilk başta heyecanlandığını ve şaşırdığını ifade ederek, bu heyecanı üzerinden çabuk atarak soruları cevaplandırdığını belirtti.

Haberin Devamı

SBS’de yabancı dil sürprizi
Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) bu yıl ilk kez yapılan yabancı dilde farklı cevap anahtarı uygulaması velilerin eleştirilerine neden oldu. Geçtiğimiz hafta sonu 7. ve 8. sınıflar için gerçekleştirilen SBS sınavında, daha önceki yılların aksine İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca sorularının doğru cevapları cevap anahtarında farklı seçeneklerde yer aldı.
Durumdan haberdar olmayan öğrencilerin hata yaptığını belirten veliler uygulamayı eleştirirken, Bilfen Okulları öğretmenleri de, önceki yıllarda yabancı dil sorularının cevaplarının aynı seçeneklerde yer aldığını söyledi. Öğretmenler, “Bu yıl ise her dil için farklı cevap anahtarı kullanıldı. Önceki yıllarda örneğin İngilizce’den bir soruyu çözemeyen öğrenci aynı sorunun karşılığı olarak bir diğer dilin sorusuna bakıyordu. Doğru seçenek aynı olduğu için de o soruyu çözerek İngilizce’nin doğru cevabını buluyordu. Cevap anahtarlarının değişik olduğu konusunda daha önceden açıklama yapılmamış olması karışıklığa neden oldu” dedi.