Gündem 10 ilde Sibergöz-22 operasyonu! 15 kişi yakalandı

10 ilde Sibergöz-22 operasyonu! 15 kişi yakalandı

22.02.2024 - 13:09 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri merkezli 10 ilde 'Sibergöz-22' operasyonunun gerçekleştirildiğini duyurdu. Yerlikaya, Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon hakkında da bilgi verdi.

Bakan Yerlikaya açıklamasında şunları söyledi; Kayseri merkezli 10 ilde Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında eş zamanlı olarak düzenlenen “SİBERGÖZ-22” operasyonlarında 15 şüpheli yakalandı.

Haberin Devamı

En hassas olduğumuz konuların başında Çocuklarımızı Korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında.

10 ilde Sibergöz-22 operasyonu 15 kişi yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızın koordinesinde; Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile mücadele kapsamında:
- Çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma,
- Çoğaltma,
- Satma,
- Depolama,
- Bulundurma ve
- Kullanma suçlarının önlenmesine yönelik,

Kayseri merkezli Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Sakarya, Samsun ve Van olmak üzere 10 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Telegram isimli mesajlaşma uygulaması üzerinden çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu ve çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirilerek görüntülerin satın alındığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Operasyonlar kapsamında 15 şüpheli yakalandı. Çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum.