Gündem 1000 köy yolu ulaşıma kapandı

1000 köy yolu ulaşıma kapandı

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

1000 köy yolu ulaşıma kapandı

Yurt genelinde etkisini artıran soğuk hava, fırtına ve yağmurun ardından dün kar yağışı da etkili olmaya başladı. Yaklaşık 1000’e yakın köy ve mahalle yolu ulaşıma kapanırken, Bitlis ve Sivas’ta eğitime bir günlük ara verildi.

Haberin Devamı

- Başkent Ankara’da dün sabah etkisini artıran kar yağışı ile birlikte yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışı nedeniyle ulaşım yavaşlarken ekipler, trafiğin yoğun olduğu noktalarda sürücüleri yönlendirerek ulaşımı rahatlatmaya çalıştı.

- Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerde tipiye neden olan kar yağışı nedeniyle Erzurum’da 583, Erzincan’da 73, Kars’ta üç, Van’da 26, Bitlis’te 76, Bingöl’de 15 köy ve mahalle yolunun merkezlerle olan bağlantısı kesildi. Bitlis’te kar kalınlığının yaklaşık
50 santimetreyi bulması üzerine merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitime bir günlüğüne ara verildi.

Çığ düştü

- Sivas’ta il genelinde 130 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri ilçe ve köylerde çalışmalarını sürdürürken, taşımalı eğitim yapılan yerlerde okullar dün öğleden sonra tatil edildi.

Haberin Devamı

- Gümüşhane, Giresun ve Ordu’da da soğuk hava ve kar yaşamı olumsuz etkiledi. Gümüşhane’de 50 köy ile ulaşım sağlanamazken, ekipler buzlanmaya karşı çalışma başlattı. Giresun-Sivas karayolu üzerinde bulunan 2200 rakımlı Eğribel geçidinde kar ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Ordu’da 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası ve bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası beyaza büründü. Kar yağışıyla birlikte Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi’ndeki kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

- Yoğun kar ve tipi

nedeniyle Van-Bahçesaray kara yolunun 31’inci kilometresine çığ düştü. İlçeye gitmek isteyen vatandaşların mağdur olmaması için yol trafiğe kapatıldı.

Uçuşlar iptal oldu

- Tekirdağ’ın Malkara ve Çorlu ilçelerinde başlayan kar yağışı nedeniyle yapılması planlanan eğitim uçuşları iptal edildi.
- UNESCO tarafından korunması gereken Dünya Kültürel Mirası Listesi’ne alınan Nevşehir’in Göreme ilçesinde kar yağışı ile birlikte peribacaları da beyaza büründü. Yerli ve yabancı turistler, ilçenin seyir noktalarından bol bol selfie çekti. - HABER MERKEZİ