Gündem 11 gündür hastanedeydi! Dilan Polat yeniden cezaevinde

11 gündür hastanedeydi! Dilan Polat yeniden cezaevinde

09.01.2024 - 12:53 | Son Güncellenme:

Kara para aklama suçundan tutuklanan Dilan Polat’ın 11 gündür Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde olduğu öğrenilmişti. Tedavisi tamamlanan Polat’ın dün gece saatlerinde yeniden cezaevine gönderildiği ortaya çıktı.

Kara para aklama suçlamasıyla 1 Kasım 2023 tarihinde gözaltına alınan Engin ve Dilan Polat ifadelerinin ardından 5 Kasım’da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklandığı günden bu yana psikolojik sorunlar yaşadığı iddia edilen Dilan Polat’ın 11 gün önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi altına alındığı ortaya çıkmıştı. Başka bir tutuklu ile aynı odada kalan Polat’ın 24 saat gözlem altında tutulduğu belirtilmişti.

Haberin Devamı

11 gündür hastanedeydi Dilan Polat yeniden cezaevinde

“İLAÇLARI DÜZENLENDİ”

Dilan Polat’ın tedavisinin ardından dün gece saatlerinde Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildiği ortaya çıktı. Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz, müvekkilinin ilaçlarının yeniden düzenlendiğini ve biraz dinlendikten sonra cezaevine geri döndüğünü söyledi.

İddia edildiği gibi herhangi bir rapor için hazırlık yapmadıklarını söyleyen avukat Sevinç Horoz, “Dilan hanımın ilaçları yeniden düzenlendi. Ruhsal olarak ilaç kullanmak çok normaldi. Bir yerimiz ağrıdığında doktora gidip ilaç almamız ne kadar normalse bu da o kadar normal” dedi.

11 gündür hastanedeydi Dilan Polat yeniden cezaevinde

“DAVA YAKINDA AÇILIR”

Dosyada herhangi bir ilerleme de olmadığını söyleyen Sevinç Horoz, “Şu ana kadar ifadeye çağırılan fenomenlerden kimsenin ifadesi alınmadı. Başka hiçbir gözaltı kararı verilmedi. İlk başta Dilan-Engin Polat furyası olarak başlayan soruşturma dosyasında şu an hiçbir değişiklik yok. Yeni gelen savcının davayı yakın zamanda açmasını bekliyoruz” dedi.