Gündem 13 aydır kayıp olan Fevzi Çalışkan soruşturmasında yeni gelişme

13 aydır kayıp olan Fevzi Çalışkan soruşturmasında yeni gelişme

07.11.2023 - 14:02 | Son Güncellenme:

Tekirdağ'da 13 aydır kayıp olarak aranan zihinsel ve fiziksel engelli 28 yaşındaki Fevzi Çalışkan soruşturmasında yeni gelişme yaşandı

13 aydır kayıp olan Fevzi Çalışkan soruşturmasında yeni gelişme

Kapaklı ilçesinde yaşayan yüzde 65 zihinsel, yüzde 12 bedensel engelli Fevzi Çalışkan, 13 ay önce evinden gezmek için çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Oğullarına ulaşamayan Arife ve Mustafa Çalışkan çifti, emniyete giderek kayıp başvurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Aile bir süre önce de televizyon programına katılarak, kayıp oğullarının bulunması için yardım talebinde bulundu. Anne Arife Çalışkan, kızı Ezel Çalışkan ile katıldığı yayında oğlunun kaybolmasıyla ilgili Serkan Ş.'yi (32) sorumlu tutup, en son onun kullandığı motosiklette görüldüğünü iddia etti.

Arife Çalışkan, "Oğlum Fevzi 13 aydır ortada yok. En son Serkan Ş. ile görüştü. Sonra da bir daha gelmedi. Serkan bir yere mi bıraktın? Oğlumu öldürdünüz mü? En son Serkan motorla almış" ifadelerini kullandı.

13 aydır kayıp olan Fevzi Çalışkan soruşturmasında yeni gelişme

İddialar üzerine Serkan Ş., telefonla canlı yayına bağlanarak, "Ben o yayına gelmem. Benim o görüntülerde motorumda olan kişi Fevzi değil, başka biriydi. Ben onun kaybolduğu zamanlarda babamla çalışıyordum. Ben o gün Fevzi ile bir kere görüştüm sadece" dedi. Yayına bağlanan ve ismini açıklamayan bir kadın ise "Eşim Serkan Ş. ile cezaevinde aynı koğuşta iken Serkan Ş., Fevzi Çalışkan'ı varile koyup yaktıklarını ve gömdüklerini söylemiş" dedi.

Haberin Devamı

3 Kasım'da ise Serkan Ş., Çalışkan ailesinin Kapaklı'daki evini basarak, kendisini suçlayan aile üyelerine tepki gösterip, çıktığı evin çatısından üzerlerine kiremitleri attı.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmada, güvenlik kamerası görüntülerinden olay günü Serkan Ş.'nin motosikletinin arkasında giden kişinin Fevzi Çalışkan olduğu belirlendi. Polis, Şerkan Ş., babası Nurettin Ş. (52) ve Şakir Ç.'yi (31) gözaltına aldı.

Televizyon yayınında motosikletine arkasına aldığı kişinin Kapaklı'dan arkadaşı olduğunu söyleyen Serkan Ş., emniyetteki ifadesinde ise sarı montlu bu kişinin tanımadığı biri olduğunu öne sürdü. Baba Nurettin Ş.'nin ise ifadesinde oğlunun motosikletinin arkasındaki kişinin kendisi olduğunu söylediği belirtildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Çerkezköy ilçesinde bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Serkan Ş., gazetecilerin, 'Fevzi'ye ne oldu?' şeklindeki sorusuna, 'Ailesine sorun' yanıtını verdi.

13 aydır kayıp olan Fevzi Çalışkan soruşturmasında yeni gelişme

AİLESİN EVİNİN ÇATISINDAKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Haberin Devamı

Fevzi Çalışkan soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 kişiden Serkan Ş.'nin, ailenin kendisi hakkında bir televizyon programında konuşmalarının ardından, evlerini bastığı anların görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Serkan Ş.'nin binanın çatısına çıkıp, aldığı kiremitleri ailenin üzerine attığı, aile üyelerinin de ona tepki gösterdiği görüldü. 

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde 13 aydır kayıp olarak aranın zihinsel ve fiziksel engelli Fevzi Çalışkan soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden Erkan Şahin ile Şakir Çakmak, tutuklanırken, Şahin’in babası Necmettin Şahin ise serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadelerinde hakkındaki suçlamaları kabul etmedikleri belirtildi.

ÇALIŞKAN’IN YAKINLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Tutuklanan Erkan Şahin ile Şakir Çakmak, adliyenin arka kapısından geniş güvenlik önlemleri altında binadan çıkarıldı. Gazetecilerin, 'Neden öldürdünüz? Neden tutuklandınız? Fevzi’yi yakarak mı öldürdünüz?' sorularına şüpheliler yanıt vermedi. Bu arada dışarıda bekleyen Fevzi Çalışkan’ın yakınları, tutuklanan 2 kişiye tepki gösterip hakaret etti. Bir kişi ise "Sizi kıyma makinesine vereceğim. Kıyma makinesine" diye bağırdı. Tutuklanan 2 kişi, cezaevine götürüldü.